Sidor

tisdag 1 maj 2018

Muskelknutte

Bosse har verkligen musklat på sig den senaste tiden. Jag antar att det är allt proteintillskott som har gjort susen i kombination med all ridning ute i våra kuperade omgivningar. Det är lite svårt att ta bra bilder som gör honom rättvisa, men här kommer några i alla fall:


Framifrån



Muskelrumpan!

Hals och bog
Jag är så glad att han är så fin i kroppen! Och det märks verkligen att han är så mycket starkare än han någonsin har varit. Han har så mycket lättare för sig nu och det är kul!

Idag fick det bli en skritt-tur med honom. Han fick ju en rätt rejäl runda i söndags och sedan var det paddock-träning igår (även om det var rätt lugnt), så då tyckte jag att han kunde få en skritt-runda utan några andra krav än att gå framåt.

Det är också något som har ändrats till det bättre när det gäller Bosse, att han faktiskt kan skritta en hel runda utan att takta eller försöka springa iväg. Tidigare var det nästan omöjligt att få honom att skritta normalt, han skulle bara takta hela tiden och det tycker jag är så otroligt irriterande! Men nu gör han det bra och han har en jättefin skritt! Avslappnad och vägvinnande.

Det blev en runda i grushålan och Skattagårdsskogen och sedan hem genom den egna skogen. Han var superlugn, blev endast rädd för en hund som kom farandes från sidan. Den var förvisso innanför ett staket, men den sprang mot och och skällde, så det tyckte han var lite läskigt, men han hoppade bara åt sidan och sedan var det lugnt.

Nu är det så fint ute! Träden börjar slå ut och det blir grönare och grönare för varje dag. Så härligt!

Björkarna börjar slå ut nu!
När vi var tillbaka i stallet tänkte jag göra i ordning och gå en runda med Pelle, men precis när han var färdigborstad började det att ösregna, så jag släppte ut dem i hagen istället. Pelle har fortfarande lite envis vinterpäls kvar så jag försöker skrapa bort den så gott det går.

Idag tyckte jag att han var mindre stel och halt än igår, men jag tyckte även att jag kände en värme ovanför kotan på bakre sidan av benet. Det andra benet var helt iskallt, så det fanns en klar skillnad. Jag har inte känt någon värme alls i hans ben tidigare, så det var en överraskning. Jag kommer att ringa veterinär imorgon för att kolla upp detta lite närmare. Förhoppningsvis får jag reda på vad som orsakar hans smärta och så hoppas jag verkligen att det går att behandla så att han blir frisk och fräsch igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar