Sidor

söndag 13 maj 2018

Äntligen igenom!

Även denna söndag har varit rätt solig och fin. Morgonen startade i vanlig ordning i stallet. Pelle fick komma ut och beta lite i grimskaftet, han tog gräset intill stallväggarna, så det var ju bra. Istället för trimmer. Han tyckte det var fint att få äta lite gräs såklart!

Troligtvis blir det onsdag som jag släpper ut honom. Det gäller bara att göra det smart så att han inte springer sönder sig igen. Först ska jag dock kolla om han är fräsch eller inte. Men han verkar väldigt pigg och fräsch, föga förvånande efter 1½ vecka på box.

Lycklig betande pålle!
Resten av dagen tillbringades även idag i solen, men det blev lite molnigt vid två-tiden så då valde jag att ägna mig lite åt mina växter. Jag planterade några tomat. och gurkplantor som jag köpte eftersom mina egenodlade gurkor inte verkar gro och tomaterna ligger hopplöst efter då jag sådde lite sent.

Jag planterade också om lite salvia-plantor som jag har drivit upp och ställde ut lite olika kryddväxter som inte behöver stå i växthuset. Även melonerna fick komma i större krukor, de har tagit sig bra!

Efter det gjorde jag lite garderobsröj. Jag plockade bort alla vinterträningskläder och la in cykelkläderna, som har varit i en annan garderob under vintern. Dessutom röjde jag bland mina strumpor, som bara var för många och för slitna. Skönt att få lite bättre ordning där.

Vid halv fem gav jag mig ut i stallet för att rida Bosse i paddocken igen. Jag har funderat på om jag skulle lägga på honom dressyrsadeln, men till sist blev det hoppsadeln och fortsättning med galopparbetet.

Det var rejält varmt och nu finns det inte längre någon tillstymmelse till fukt i gruset i paddocken så det ryker och dammar något otroligt mycket. Jag borde nog salta där lite grann...

Jag tyckte att han var lite mer energisk och pigg i paddocken idag. I alla fall i skritten till en början. Han marscherade på bra på lång tygel under uppvärmningen och när jag tog tyglarna och började jobba honom var han rätt fin.

Han kom fram i trav när jag bad honom. Bara för några månader sedan ville han inte göra det, så det har gått framåt!

Men så är det den där galoppen. Han blir som en liten hård köttbulle när jag ber om galopp och bara tjurar ihop totalt. Jag fick kämpa en hel del för att få honom att galoppera, men till sist gjorde han det. Vi började med vänstergaloppen och den var rätt fin idag också.

Sedan fick jag kämpa igen för att fatta höger galopp, men det var lite lättare ändå och han fattade den fint. Så jag jobbade med vänster igen och då ville han inte fatta. Men jag gav mig inte och till sist gjorde han det bra ändå.

Så skulle jag avsluta med några högerfattningar och då var han plötsligt omöjlig igen. Men jag tänkte minsann inte ge mig den här gången! Han var svettig och varm, men nu vet jag ju att han har otroligt mycket ork. Så jag försökte och försökte ett flertal gånger till och plötsligt fattade han galoppen och jag drev på honom, ställde mig i fältsits och lät honom galoppera på ordentligt några varv. Sedan bröt jag av och fattade igen. Sådär! Då fick jag äntligen igenom detta! Vilken seger! Jag kände mig så nöjd! Det är nog första gången någonsin som jag verkligen kommer igenom honom på det sättet! Han var väldigt fin i skritten och traven också och kändes riktigt eftergiven och avslappnad.

Han fick massor av beröm och så skrittade jag av honom.

Jag passade på att skritta honom längs stängslet i sommarhagen så att jag kunde passa på att inspektera det så att jag vet hur många stolpar som krävs för att fixa. För det finns alltid något att fixa. Den här gången såg jag faktiskt bara två stolpar som behöver bytas ut, så det behöver inte ta så lång tid att fixa till detta. Det ska bli så skönt att kunna släppa hästarna på bete och slippa de jättetidiga morgnarna framöver!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar