fredag 4 maj 2018

Kvällsritt

Denna vackra majdag har vi begravt Magnus far. Det har varit en tung dag, men det har gått bra ändå. Att solen har visat sig har definitivt höjt humöret!

Eftersom jag inte visste hur länge vi skulle vara borta idag fick Bosse stå inne och sällskapa Pelle. Det gick bra att ge Metacam även idag och nu är det bara fyra gånger kvar med det.

Pelle var inte nöjd med att vara inne idag heller (no suprise) men han stod i alla fall kvar i boxen även om han springer runt där lite.

Halv fem fick Bosse komma ut i hagen, så det blev rätt sent. Så han fick gå där medan vi fixade och åt kvällsmat och sedan gick jag ut och hämtade in honom för en ridtur. Klockan hann bli tio över åtta innan vi kom iväg.

Vilken fin kväll det blev! Vindstilla och soligt, men tyvärr inte så varmt. Jag reflekterade över att nu är absolut bästa tiden på året att vara hästägare, att få rida i naturen när alla blad och blommor slår ut och innan alla äckliga insekter invaderar.

Vi tog banvallen mot Tvåkkersvägen och sedan in vid Hagakullen. Där fick han passera mellan två farliga stenar, men det gick bra och efter det skyggade han inte för några andra stenar. Däremot tog det lite tid att passera en båt. Vi tog några steg framåt, tittade på den, några steg till och titta lite till. Men till sist gick han förbi utan några större krusiduller. Duktig kille!

Vi fortsatte upp i Linneskogen där vi stötte på tre rådjur och två harar. Inga problem för Bosse, han tittade lite på dem och skrittade lugnt vidare. Överlag var han väldigt lugn trots att han har stått inne större delen av dagen.

Nu har de fått sin kvällsmat och jag ska snart gå och lägg mig och sova!


Dagens fina utsikt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar