Sidor

söndag 28 juni 2020

Upp på hästryggen igen!

Nu när det har varit så väldigt varmt (närmare 30 grader hela veckan) så har faktiskt hästarna fått vila lite. Pelle har inte ont av värmen, men Bosse har det lite tufft. Jag tror det är bra att ge dem kortare vilor när saker och ting inte blir som planerat.

Bosse fick vara först ut idag. Jag sprayade på honom flugspray och hoppades på att det skulle bli lite lugnare med insekterna, vilket det faktiskt blev. De surrade runt oss, men ville inte landa.

Vi skrittade längs banvallen och travade lite. Han var pigg och framåt. Sedan stack vi upp i Linneskogen och galopperade lite.

Han var riktigt fin idag, lagom framåt och villig att röra på sig. Inte så tittig som han kan vara ibland. Det blev en nätt liten runda och det var härligt att vara uppe på hästryggen igen!

Lite trött kille

Hungrig...


Tar varje tillfälle att få käka gräs!


Den långa banvallen framför oss

När vi kom hem gjorde jag i ordning honom och gick sedan in för att ta en kopp te. Och medans jag gjorde det började det att regna. Så typiskt! Jag ville ju rida Pelle också!

Jag gick i alla fall ut och gjorde i ordning honom, hoppades på att regnet skulle upphöra och för en gångs skull gjorde det faktiskt det.

Vi skrittade Linnarpsvägen och sedan ut på Mutes gärdsvägar. Vi travade och galopperade och idag var han så lugn och fin i galoppen. Även traven var jättefin!

Vi vände upp mot grushålan och då blev han lite spänd. Spänningen höll i sig hela vägen genom grushålan. Han är helt övertygad om att det bor troll där. Men han höll sig i skinnet och lyssnade framåt. Så duktig kille! Det blev en riktigt härlig runda, så mysigt att vara ute med honom igen.

Han kändes så fräsch idag att jag funderar på ifall jag kanske ska rida något paddockpass till veckan!

Nu har vi lite sämre väder att "se fram emot" och jag har planerat att rida Bosse i paddocken imorgon eftersom det ska komma 30 mm regn på tisdag. Hoppas på bättre väder på onsdag i alla fall.
Fina Pelle-hästen


Uppehåll!


Ut på gärdsvägarna


Spänt i grushålan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar