Sidor

lördag 6 juni 2020

Första milen på länge

Även idag fick jag sova tills jag vaknade och jag trodde att det skulle regna på morgonen. Men när jag vaknade var det uppehåll och jag tänkte att det är minsann lika bra att passa på att springa medan det är uppehåll.

Så vovvarna och jag tog en tur om Flähult. Det var ju inte så varmt idag, bara 13 grader så jag sprang i t-shirt och långbyxor. Det var precis lagom. Det var ändå rätt behagligt ute även om det var rätt molnigt.

Selma ville inte bada i bäcken vid Flähult, men Nelly tog ett dopp innan vi sprang upp i skogen. Denna gång gick jag bara några hundra meter där backen var som brantast och sedan sprang vi på bra även nedförs bland alla rötter och stenar.

När vi kom ner på banvallen vände vi tillbaka hemåt och vi tog den hela vägen till Obbhult. Någonstans vid ridhuset började jag känna att idag fixar jag att springa en mil och jag såg också på klockan att det fanns en chans att springa milen under en timme. Så jag beslöt mig för att fortsätta förbi Linnarp och ut på banvallen igen för att få ihop den där milen.

Och jag höjde tempot ordentligt de två sista kilometerna. De gick på 5:04 och 5:08! Grymt snabbt för att vara jag och dessutom efter 8 kilometer! Jag fick dock kämpa på rätt bra sista kilometern och det var så gött när klockan aviserade att vi hade nått milen! Då var pulsen uppe på 176 och vände innan jag vände och gick hem!

Så kul att kunna springa såhär långt igen! Och jag börjar fundera på ifall jag inte snart kan sätta lite personliga rekord, både på 5 och 10 kilometer. Jag vet inte varför, men jag springer betydligt snabbare nu än vad jag gjorde när jag sprang som mest för några år sedan. Jag trodde ju ändå att rekordtiden var förbi när jag hade passerat 40 år, men det verkar inte så....

Jag är i alla fall sjukt nöjd med detta löppass idag! Och det var rätt gött att få äta frukost när jag kom hem :).

Dagens runda

Kilometertiderna




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar