Sidor

tisdag 16 juni 2020

Löpning i värme!

Sommaren fortsätter och när jag kom hem från jobbet idag visade termometern runt 25 grader. Jag hade tänkt att springa en runda och rida en runda. När jag steg ur bilen kändes benen lite sega och direkt började tankarna mala. "Nä, jag ska nog lägga mig i soffan istället, vill ju inte ha för sega ben imorgon när jag ska cykla till och från jobbet. Och det är ju så svårt för hundarna att springa när det är såhär varmt, de orkar nog inte. Och är jag inte lite väl hungrig?" 

Men så tänkte jag om! Jag har själv satt upp mitt koncept "16 weeks of health" och även om vila är en del av att må bra så måste jag faktiskt också inse att för att göra en förändring så måste jag ta de tuffa passen när jag egentligen inte vill. För det är faktiskt så, det är inte alltid så jäkla lockande att ge sig ut och träna, även om jag oftast tycker det, så finns det tillfällen när jag, precis som alla andra bara vill gå och lägga mig i soffan.

Så löptur fick det bli! Jag kände direkt att benen var sega och att värmen tog hårt både på mig och hundarna. Tempot fick sänkas lite grann. Men efter ca 2,5 km fick de ju bada och svalka sig och dricka lite. Selma simmade iväg och ville knappt komma tillbaka. Hon älskar verkligen att simma! Och Nelly ville knappt gå ur vattnet.

Nelly älskar att svalka sig!

Selma simmade ut till en grusö.

Efter badet fortsatte vi att springa och då var vovvarna pigga igen. Även jag kände mig piggare. Men strax innan vi passerade fem km började Nelly att sacka lite, så då bestämde jag mig för att gå resten av vägen hem. Det blev ändå lite löpning. Mer än noll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar