Sidor

lördag 6 juni 2020

Regnig ridtur Pelle

Vilken regnig dag vi har haft idag! När jag hade sprungit klart och gick hemåt började det att regna och sedan höll det på.

Vi åt frukost och sedan gjorde vi lite pappersarbete och därefter låg vi i soffan och kollade på en serie. Men plötsligt höll det upp och vi skyndade oss ut. Magnus skulle tvätta altanerna (ska tydligen göras när det är blött) och jag tog in hästarna för att rida lite.

Pelle har verkat fräschare den senaste tiden så jag gjorde i ordning honom och lade på sadeln. Precis när jag skulle sadla honom kom det en regnskur, men den gick över så jag tänkte att det var nog bara en skur. När vi kom ut så duggade det lite grann. Jag hade ändå tagit på mig min regnrock för säkerhets skull.

Vi kom inte längre än 100 meter innan det kom lite mer regn och sedan blev det bara mer och mer. När vi kom upp till banvallen regnade det så mycket att Pelle ville gå hem istället. Han backade tio meter, men jag fick fram honom igen. Han backade igen, men jag fick fram honom återigen och sedan fortsatte vi i det "härliga" vädret.

Det lugnade sig lite, men det regnade större delen av rundan. Vi travade lite på banvallen, han kändes otroligt fräsch och fin! Även i skritten var han jättepigg. Så himla kul! Jag har ju varit lite orolig för honom ett tag nu och tycker verkligen att det vore synd om han lyckas hålla sig fräsch en hel vinter och sedan bli halt lagom till sommaren.

Vi travade upp i Linneskogen och han var framåt och härlig, så himla fin! När vi hade kommit så lång struntade han i regnet utan körde bara på.

På väg upp i Linneskogen

När vi kom ur Linneskogen och vände ner mot Linnarp kom det ännu en rejäl skur.
Tur att jag har regnkläder!

Men när vi började närma oss hemmet igen regnade det mindre och mindre och när vi stod på gården hemma upphörde det helt. Så typiskt! Jaja, det blev i alla fall en fin och glädjande runda med gammelhästen! Nu håller vi tummarna för att han håller sig fräsch och fin framöver!

Såhär ser han ut när han fått godis!

När vi var klara fick han såklart godis och så stod han på stallgången och sög på tungan. Så jäkla söt:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar