Sidor

fredag 26 juni 2020

Andra veckan av 16!

Veckorna går så himla fort nu! Och redan har jag gjort två veckor av min egna utmaning "16weeksofhealth".

Även denna vecka har jag känt mig väldigt bra. Jag börjar bli riktigt stark i cyklingen! Jag har hållit mig till min matplan och inget socker har passerat min mun och inte heller någon alkohol. Det känns fantastiskt bra!

Träningsmängden har varit lite lägre denna vecka och det känner jag ändå är ok eftersom jag har fortsatt att nå upp till mitt stegmål som är 15000 varje dag. 

Kroppen svarar bra på maten, magen mår fint och humöret är väldigt bra. Jag ser faktiskt hur kroppen fortsätter att tighta till sig, men jag hade inga förhoppningar om att särskilt mycket skulle ha hänt sedan förra fredagen då jag mätte och vägde mig, men det hade det!

Resultat andra veckan, förändring mot start:
Midja: - 8 cm (3 cm mindre än förra veckan)
Rumpa: - 3 cm (1,5 cm mindre än förra veckan)
Höger lår: -2 cm (ingen förändring)
Vänster lår: -2,5 cm (1 cm mindre än förra veckan)
Vikt: -2 kg (0,2 mindre än förra veckan)

Det känns väldigt kul att få kvitto på att kroppen blir mindre fluffig och mer tight, och även om det kanske inte är det som jag fokuserar på mest så är det ändå häftigt att se hur mycket en sådan här förhållandevis liten förändring gör! 

Jag har faktiskt inte varit sugen på någon sorts godis sedan jag började med den här resan för två veckor sedan. Intresset för sött finns helt enkelt inte. Och min hjärna försöker inte lura mig att jag vill ha sött. Jag klarar mig väldigt långt på jordgubbar som jag äter med grädde. De är goda och innehåller minimalt med kolhydrater så de är ju helt ok att äta. Alkoholen saknar jag fortfarande inte, framför allt saknar jag inte känslan av berusning och trötthet som är den största effekt alkohol har på mig. Däremot märker jag att det faktiskt är lättare att träna på morgonen när jag inte har druckit någonting dagen före. Tidigare har jag tränat trots att jag druckit ett par glas vin och det har väl gått bra, men nu är det bättre!

Nu har jag mindre än 100 dagar kvar på denna resa (98). Och det känns som att det här är något jag vill fortsätta med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar