Sidor

söndag 14 juni 2020

Promenad och hoppning

Ännu en underbar och varm dag! Att få ligga på altanen och sola är verkligen så härligt! Jag gav upp vid tre-tiden och gick in och tog lite te och sedan gick jag ut och hämtade hästarna.

Jag började med Pelle. Han fick gå en promenad runt Obbult och Linnarp. Han var rätt pigg trots att solen stekte och det var runt 25 grader varmt. Han blir inte så påverkad av värmen, utan har alltid gillat den. Han traskade på riktigt bra och dessutom fick han syn på något läskigt i Linnarp så han trumpetade och hade sig.

Efter Pelle var det Bosse och han skulle få svettas i paddocken idag. Hoppning stod på schemat och det skulle verkligen bli en utmaning med värmen. Och en utmaning att rida aktivt och inte hamna i den där jäkla passiviteten!

Vi skrittade fram ute och sedan var det så farlig att gå fram till paddocken eftersom där står en fälla som är jätteläskig... Vi jobbade lite i skritten. Tempoväxlingar, böjning och ställning, formen. Han svarade direkt framåt i traven och blev snabbt framåt där, ibland han han vara lite "tom" i traven till en början, men det gick bra att jobba honom ganska omgående.

Första galoppen svarade han inte på, det var höger och jag fick jobba på för att han skulle fatta den, men sen galopperade han på och vänstergaloppen kom på direkten.

Vi galopperade över en bom på volt, först i höger varv och sedan i vänster. Gick klockrent, vi satte den i princip varje gång!

Sedan hoppade vi travbom och hinder två gånger och tredje gången styrde jag på cavallettisarna på andra långsidan i galopp. Han gjorde det bra första gången, men sedan blev det lite kråkhopp hit och dit. Att det ska vara så förbaskat svårt!

Vi hoppade oxern som stod på diagonalen och den kom vi så himla fint på! Riktigt bra och därefter red vi direkt på krysset som stod på andra diagonalen.

Jag red aktivt och jäklar vad jag fick rida! Antingen blir det för mycket broms och då bryter han av och tar inte tag i hindret eller så springer han. Så jäkla svårt att få det bra. Men vi kämpar på.

Det blev många pauser, hoppade kanske två, tre språng och sedan paus. Inte bara för att Bosse skulle vila, även min puls var uppe och vände på 170. Det var riktigt jobbigt! Och så ser det så jäkla lätt ut när man ser andra hoppa med sina hästar! Men jag får ingenting gratis och det är verkligen viktigt att göra det här bra nu, så kan han kanske bli mer självgående framöver.

Jag var i alla fall supernöjd med honom och vi fick till en hel del fina språng. Kanske kommer han att hoppa bättre när hindren så småningom blir högre, men jag tycker ändå att vi måste bli säkra på att sätta dessa låga hinder innan vi går vidare.

På slutet blev han trött och springig och vi avslutade som i torsdags, med bra jobb i traven. Han blev verkligen fin där när jag fick fram honom till handen och han började jobba ordentligt med bakdelen. Fin kille!

Avskrittning

Svettiga öron!

När jag var klar i stallet stod maten på bordet (Tack Älskling <3 !) och vi åt supergoda vildsvinsrevben. Jag hade tinat dem och sedan kokat dem, Magnus tog ur dem ur koket och sedan marinerade jag dem och han grillade. De blev så möra och fina! Perfekt avslutning på en fin helg och en bra måltid innan 24 timmars måndagsfasta!

Kvällsmat!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar