Sidor

söndag 7 juni 2020

Målarmorgon

Söndag och Magnus väckarklocka ringde 06:30. Då vaknade jag, inte han, i vanlig ordning...

Det gjorde inget att komma upp i tid eftersom  hästarna stod inne, så jag tog på mig målarkläderna, släppte ut hästarna, mockade och sedan  började jag förbereda för målning av utsidan av min fina stalldörr.

Den var ju grundmålad med vit färg och såg ut såhär:

Grundmålad dörr

Först blev det en hel del maskerande med tejp, så jäkla tråkigt jobb, men när man är så darrhänt som jag så måste det göras om resultatet av målningen ska bli ok.

Sedan öppnade jag färgburken och rörde runt lite innan jag gav mig ut och började måla. Jonas Coltings pod hade jag i min BT-högtalare så att jag hade lite sällskap också.
Svart färg


Första penseldragen

Det tog rätt lång tid att måla, tycker jag. Det är rätt pilligt med fiskbensmönstret som ska få färg överallt. Smidigt med en vit grundfärg för då är det lätt att se var jag har missat. Det blir också mycket målning med lilla penseln, inte så stora ytor att måla, utan mycket pill.

Första halvan klar

Jag målade på och till sist var båda dörrarna klara, det hade tagit närmare 1,5 timme. Jag är himla nöjd med resultatet! Nu börjar det närma sig klart, äntligen! Det är perfekt väder idag för färgen att torka. Lite vind, ca 15 grader och ingen strålande sol. Det är ju mycket sol på den sidan av stallet annars eftersom det är västerläge, så jag vill inte göra detta en dag när solen steker för då blir det nog inte så bra...
Resultat efter första strykningen

Dörren ska såklart målas minst en gång till, kanske en tredje gång också, det beror på hur den ser ut efter andra strykningen.

Vilken låt jag hade på hjärnan under hela målningen? Paint it black, Rolling stones (såklart).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar