Sidor

fredag 19 juni 2020

Första veckan av 16

Nu har jag avverkat första veckan i mitt egna koncept 16weeksofhealth och jag startade denna midsommarafton med att mäta och väga min kropp. Inte för att hetsa någon. Eller någon annan än mig själv möjligtvis. Utan för att mäta vad några få ändringar i mitt liv kan göra med min kropp.

Vad har jag då ändrat på? Ja, de största förändringarna är att jag inte har rört något socker överhuvudtaget och jag har inte druckit en droppe alkohol. Jag har tränat mer fokuserat, men egentligen inte mer än vanligt.

Jag har varit ganska strikt keto i min kost. Det har varit mest ägg, kött och smör och lite jordgubbar. Inte så mycket grönsaker. Och i måndags fastade jag.

Passen som har gjorts denna första vecka har varit 3 löppass, 3 cykelpass, två powerwalks och fem ridpass.

Resultatet av denna första vecka i hälsans tecken är följande:
Midja: - 5 cm (!)
Rumpa: - 1,5 cm (!)
Höger lår: -2 cm (!)
Vänster lår: -1,5 cm (!)
Vikt: -1,8 kg (!), ytterligare ett kilo minus efter löprundan med det berodde ju på vätskeförlust genom svettning.

Jag tycker att det är helt otroliga resultat efter så lite förändring! Och jag har ju definitivt inte mått dåligt eller känt mig trött på något sätt. Det enda var igår eftermiddag då jag kände att jag inte var riktigt på hugget för att orka rida hoppträning med Bosse, men då var det också 25 grader varmt ute.

Det här ger mig såklart oerhört mycket motivation att fortsätta min resa. Nu är det ju "bara" 15 veckor kvar. Och eftersom jag känner att jag inte gör en särskilt stor uppoffring så är det ju lätt att fortsätta. Jag har faktiskt inte känt något sug efter socker sedan jag åt det senast för ca två veckor sedan. Och alkoholen saknar jag inte alls. Tyckte snarare att maten smakade bättre igår med lite lyxigt Ramlösa-vatten till.

Känslan har ju varit att jag känner mig tightare i kroppen, men jag trodde aldrig att det skulle betyda att jag har förlorat flera cm på flera ställen. Det ska bli riktigt intressant att fortsätta framöver. Jag kommer ju såklart inte kunna få sådana här resultat varje gång, någonstans finns ju en gräns för hur mycket fluff och vikt jag kan förlora. Men eftersom kroppen får den näring den behöver och jag inte bedriver någon slags bantning eller svält så är jag trygg med att gå ner mycket i vikt i början. Jag är helt övertygad om att jag kommer att landa på en nivå som är rätt för min kropp efter ett tag.

Jag har fortsatt att kolla på "den stora hälsoresan" på D-play som är min inspiration till detta, men jag blir inte riktigt klok på hur de äter. I början åt de ju en massa kolhydrater, sedan tog man bort alla kolhydrater och enligt Agneta Sjödin allt fett, vilket verkar helt orimligt eftersom kroppen behöver fett. Men då pratades det om ketos i alla fall, så de måste ju ha ätit fett. Deltagarna klagar också över att keto-maten inte är god vilket jag inte heller förstår. Det är ju så mycket godare att äta fett och protein från riktiga råvaror än att köra någon kalorisnål fettskräcks-diet!

Det är också väldigt mycket fokus på proteinshakes istället för riktigt mat, vilket jag tycker är trist, det blir inte så mycket hälsa för mig. Det är ju bättre att folk lär sig att äta riktig mat för då kan de ju hålla i över tid även när de 16 veckorna är över.

När de hade varit i ketos i några veckor skulle de plötsligt börja äta kolhydrater igen och då mådde ju alla dåligt igen. De mådde ju först dåligt när de skulle vänja av sina kroppar från kolhydrater. Det pratas mycket om hälsa, men jag ser inte riktigt att det verkar vara särskilt hälsosamt utifrån det man får se i TV.

Där gillar jag mitt koncept bättre, inga jäkla äckliga proteinshakes, utan bara riktig och god mat gjord på bra råvaror!

Om jag ska sammanfatta denna första vecka i hälsans tecken så känner jag mig stark och pigg. Skön känsla! 

Fortsättning följer!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar