Sidor

söndag 21 juni 2020

Midsommarridning

Igår hade SMHI utlovad regn större delen av dagen, men det uteblev här och jag passade på att hämta in mina hästar.

Jag började med Pelle. Han är faktiskt väldigt fin i sin kropp nu, tycker jag! Och jag älskar hans fina sommarpäls!

Fina Pelle!

Han kändes pigg och fräsch och han har verkligen inte ont av värmen. Det var ganska kvavt när vi gav oss iväg och när solen tittade fram bakom molnen kändes det nästan olidligt, även om jag inte vill klaga på värmen. Men Pelle brydde sig inte om det utan traskade på fint.

Vi red genom grushålan där han var så himla lugn och fin. Förr gick det inte ens att få ner honom på denna stig. Och nu tycker han bara att det är mysigt att gå där!
Mysig stig!

Det blev en hel del trav. Nu är ju marken mjukare igen efter det regn vi har fått och då trivs Pelle bättre. Det blev även lite galopp på en grusväg och jäklar vad pigg han var! Han tyckte det var så kul att galoppera! 

Nu känns det som om vi kan fortsätta bygga vidare på konditionen och styrkan. Snart kanske det kan bli lite pass i paddocken också. Men jag tar det lugnt med honom. Hans dagsform får avgöra hur mycket arbete det blir för honom!

När det så var dags för Bosse hängde verkligen molnen tunga runt omkring oss och åskan mullrade lite här och där. Jag höll tummarna för att det skulle hålla upp åtminstone under vårt pass i paddocken.

Vi körde samma övningar som vi har gjort ett tag nu. Galoppbom på volt. Hinder med travbom. Cavalletti med 18 meter emellan och ett hinder på varje diagonal.

Jag försökte rida aktivt och lät honom inte tjura ihop. Och han var faktiskt väldigt fin trots värmen. Han har ju mer ont av det, men jag tycker nog att han börjar bli lite starkare.

Galoppbommen gick klockrent i båda varven, det gör vi ju så bra nu! Och travhindret lika så. Det är ju två hinder på rad som blir lite svårt. Men denna gång tänkte jag till efter att han hade dragit iväg på cavalletina. Jag bestämde mig för att rida på igen i lugn galopp, hålla i honom direkt efter första och få in de där fyra lite kortare galoppsprången och få till ett bra språng till andra. Och minsann, jag lyckades! Han svarade så fint när jag tog förhållningen och sedan höll han sig lugn fram till andra och då kom vi perfekt på den!

Det kändes lite som att poletten trillade ner för mig där måste jag säga! Jag måste ha en plan i huvudet för hur jag ska rida varje hinder och sedan följa den planen!

Vi fick några fina språng på oxern som stod på diagonalen. Den hoppar han riktigt bra på! Och vi tog alla hinder i följd några gånger också. Det blir några bra språng och några mindre bra språng, men jag har en känsla av att det blir bättre och bättre för varje gång!

Det var i alla fall ett himla kul pass och vi slapp regnet. Vi skrittade av nedåt bäcken och sedan blev det en välförtjänt dusch för Bosse.
Hotfulla moln!


Det regnade nog en del närmare Varberg!


Fler hotfulla moln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar