Sidor

söndag 14 juni 2020

Tisdagshoppning

Det har blivit en lite annorlunda vecka. Det har varit asmycket på jobbet fortsatt, vilket har tagit på orken på kvällarna, det har varit varmt, vilket gör det svårare att sova. Och i onsdags var jag och min syster iväg på studentfirande av vår brorson i Småland.

Men lite saker har jag ändå gjort och i tisdags var det dags för Bosse att hoppa lite. Vi hoppade ju över förra torsdagens träning pga jag inte kom hem i tid och sedermera fick migrän på kvällen och vi har i princip bara ridit ut sedan förra hoppträningen, så vi behövde öva lite.

Det var väldigt varmt, men det hade ju regnat helgen före så paddocken var bättre än på länge. Jag sladdade och vältade den på måndagskvällen då den var i perfekt skick att göra det.

Vi hoppade lite småhinder, ett med travbom, ett hinder på varje diagonal och en linje på ena långsidan med 18 meter mellan två cavallettibockar.

Jag kände mig ringrostig och Bosse kändes lite trött, så det blev ganska få språng. Han kom perfekt några gånger på alla hinder egentligen, men det blev en del kråkhopp också. Jag måste bli mer bestämd i ridningen för jag känner att jag blir passiv och gärna låter honom bryta av till trav istället för att uppmuntra honom till att galoppera hela vägen fram till hindren. Jag är så jävla trött på det där hjärnspöket som säger att det är svårt och läskigt att galoppera mot hinder!

Men vi kämpar vidare och på det stora hela var jag mycket nöjd med honom och mig själv ändå! Bra pass inför torsdagens träning!
Mysig bild på morgonen innan jag for till jobbet!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar