Sidor

måndag 22 juni 2020

Plantering

I helgen blev jag otroligt inspirerad av alla växter och blommor som Katarina hade (som vi var hos på midsommarafton) och insåg att något behövde göras åt våra altaner. Magnus har ju varit trädgårdsmästare hela våren här, men han har mest fokuserat på grönsaker. Och jag har inte riktigt haft intresset eller orken att plantera några vidare blomsterarrangemang.

Så när jag körde hem från jobbet i måndags svängde jag förbi en lokal handelsträdgård för att leta upp lite roliga växter, blommor och kryddväxter.

Planen var att sätta lite kryddväxter på altanen vid köket, det är ju rätt smidigt att bara gå ut där och plocka när man behöver någonting till matlagningen. Och så fylla lite olika krukor med fina blommor på båda altanerna och vid grindarna.

Det första jag hittade var de här superfina hästhuvudena! Älskade dem direkt!

Vackra hästar!

De kostade tyvärr en hel del så de fick inte följa med hem, men jag har tänkt på dem hela veckan...

När jag kom hem drog jag igång och började plantera. Det tog faktiskt hela kvällen, men det blev ju en hel del krukor också! Och jag blev väldigt nöjd med resultatet. Det gör så himla mycket för trevnaden att få upp lite växter och blommor!

Jag passade också på att ta lite sticklingar. Från pelargoner och från palettbladen så att jag snart har mer grönska att plantera ut. Jag ser verkligen fram emot när alla blommor och växter har tagit sig ordentligt i sina krukor så att det blir så där härligt prunkande. Det tar nog inte många veckor, allting annat i trädgården växer med en jäkla fart nu!
Altanen utanför köket


Kryddhylla


Finblommor


Altanen på framsidan av huset


Mer på framsidan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar