Sidor

fredag 26 juni 2020

Morgonfys

Igår blev det ingen torsdagshoppning då vi var iväg på kalas hos Thor som var sjuk när han fyllde år och sedan dess har längtat efter att få ha kalas. Fortfarande varmt och soligt, en jättefin kväll fick vi i Öxabäck!

Idag är det hemarbetsplats och jag vaknade strax efter klockan sex. Jag tog på mig löparkläderna och tog med mig vovvarna ut. Det var rätt varmt redan då, men vi skulle bada på vägen så de skulle nog klara rundan tänkte jag.

Vi sprang först runt Linnarp och Obbhult innan vi svängde in mot grushålan och hundarnas favoritbadplats. På morgonen var det folktomt skönt nog så Selma fick springa själv ner till vattnet och hon simmade runt så fint. Nelly sprang också ner och doppade sig. Så härligt! Men det var nog inte så svalkande för dem för Nelly blev rätt seg på vägen hem.

Och det är ju inte så konstigt med all den päls hon har! Hon blir ju jättevarm stackaren! Men eftersom hon har varit med och sprungit många rundor nu så har hon ju ändå så bra kondition att hon hänger med bra!

Det var även rätt segt för mig att springa idag, det var verkligen jättevarmt och det är inget bra löparväder för mig. Men trots att jag tyckte att det gick olidligt långsamt landade jag på ett snittempo runt 6 minuter/km och det är jag ju jättenöjd med!

Jag har börjat väga mig innan jag springer mina morgonpass för att få en uppfattning om hur mycket jag har svettats och på de sju kilometerna hade jag förlorat 0,8 kg, dvs 8 dl vatten. Så nu är det viktigt att fylla på med vatten och salt för att må bra resten av dagen. Det lär bli mer svettning när jag har jobbat klart och ger mig ut i solen!

Nelly badhund

Selma simmarhund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar