Sidor

fredag 19 juni 2020

Midsommarmorgon

Idag vaknade jag pigg och utvilad strax innan halv sju. Perfekt att gå upp och springa en runda med hundarna. För att få mina 15000 steg idag behövde jag springa en lite längre runda än vanligt. Jag kommer ju inte att röra mig så mycket mer idag och ikväll blir det ju midsommarfirande.

Solen sken och det var ganska varmt redan då. Hundarna var pigga och glada i vanlig ordning och sprang på bra trots värmen.

Vi sprang förbi grushålan mot Stensared och kroppen kändes pigg och stark. Vi tog första doppet i Norra Stensjön och tjejerna tyckte att det var väldigt skönt att få bada och dricka. Jag kände också på vattnet och konstaterade att det definitivt var badtemperatur.

Solig morgon

Nelly badar


Selma badar

Efter badet hade jag två pigga och fräscha hundar som fortsatte att springa på bra. Vi gick upp för en väldigt sträng backe och sedan sprang vi på i skogen tills vi kom ut på Yasjöstigen och vände mot Flähult. På stigar med mycket sten och rötter sprang vi ned mot banvallen. Lätt löpning eftersom banvallen lutar lite nedåt hela vägen västerut.

Det blev ett dopp till i ett vattendrag längs banvallen där de brukar bada och dricka året om. Sedan rullade vi på vidare hemåt.

Nybadade vid banvallen

Vi fortsatte banvallen hela vägen till Obbhult och sprang sedan hemåt över Linnarp. Vi mötte Charlotte och Nisse som var ute på promenad. Och sedan mötte jag faktiskt en löpare till innan vi kom hem. Så jag var inte helt ensam ute denna midsommarmorgon.

Jag sprang faktiskt hela vägen hem. I helvetesbacken ville jag inte sluta springa innan klockan slog 11 km och när den gjorde det var det bara några tiotals meter innan backen var slut så då kunde jag ju lika gärna fortsätta. 

Jag kände mig lätt och stark hela vägen. Det var ändå en hel del höjdmeter som avverkades och det var rätt varmt, måste ha varit strax över 20 grader i alla fall och det visade sig att jag hade svettats ca en liter på denna runda (jag vägde mig före och efter rundan och det skilde ett kilo).

Det blev i alla fall en perfekt och härlig start på denna midsommarafton! Och nu är faktiskt första veckan i mitt koncept 16weeksofhealth avverkad! Så jag har mätt mig och vägt mig och fått helt ofattbara resultat. Mer om det i nästa inlägg!

Dagens runda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar