Sidor

söndag 21 juni 2020

Rullskidmorgon

Idag vaknade jag utvilad vid sju-tiden efter att ha gått och lagt mig strax efter nio igår.

Jag tittade ut genom fönstret och konstaterade att det var rullskidväder ute. Ganska lugnt och uppehåll. Det har ju inte blivit någon rullskidåkning detta år och det beror på att det har varit så fruktansvärt blåsigt och då tycker inte jag att det är särskilt kul att köra rullskidor. Men jag saknar det och det är ju bra överkroppsträning som jag ju inte får på något annat sätt eftersom jag hatar styrketräning.

Jag plockade ihop skidor och stavar, slipade stavspetsarna och packade in allt i bilen och körde till min vanliga parkeringsplats på banvallen.

Det märktes verkligen att det är mer än ett år sedan jag stod på rullskidorna senast. Tekniken var ju under all kritik. Men jag stakade på och det kändes ändå helt OK. Det kändes ändå ganska lätt, vilket borde ha fått mig att ana ugglor. 

Men jag fortsatte och tyckte att jag i alla fall skulle orka köra i ca 40 minuter så jag vände efter ca 20.
Och då kom överraskningen; motvind! Det blev ju såklart betydligt tuffare. Men jag kämpade på. Och jag brukar tänka när det tar emot att jag faktiskt behöver kämpa lite. Allting kan ju inte bara vara härligt och lätt hela tiden!

Så vägen tillbaka blev betydligt tyngre än vägen ut och jag var glad, men ändå nöjd när jag var tillbaka vid bilen. Det var ändå rätt kul att rulla skidor igen!

Mina rullisar!

Fin morgon!


Dagens runda

Tyvärr förstår inte Garmin att man kan åka rullskidor så aktiviteten reggas som vintersport. Lite ologiskt mitt i sommaren...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar