Sidor

lördag 26 januari 2013

Test av bett

Idag motionerade jag Garboso igen, bäst att hålla honom på gott humör... Först tänkte jag rida ut en runda, men idag blåser det lite mer och det var faktiskt gräsligt kallt ute, trots att det "bara" är 4 minusgrader, så jag bestämde mig för att gå med honom till ridhuset.

Jag har ju funderat lite på att testa att rida på något annat bett än pelhamet då jag egentligen tycker att det är lite för skarpt och så är han ju egentligen inte särskilt hård i munnen. Så jag testade faktiskt ett smalt tvådelat bridongbett som jag hittade i min bettsamling.

Han var väldigt stissig idag och frustade och fräste åt en massa "farliga" saker. Även när vi kom in i ridhuset var han på tårna. Men när jag satt upp var han koncentrerad och gick jättefint. Det kändes dock som om det var lite bomb på gång, men inget hände.

Han gick jättefint på bridongbettet och det kändes helt ok att rida på det. Jag tror inte att jag har mindre kontroll på honom när jag rider på det då han sällan eller aldrig tar bettet och drar iväg.

Det blev mycket övergångar. Han var lite ivrig och ville trava iväg, men det var ok. Skritt-halt gick jättebra, jag behövde bara sitta till i sadeln för att han skulle stanna. Trav-skritt är lite svårare och kräver mer handpåläggning, men till sist gick även det bättre.

Jag försökte också jobba mer med galoppen och han fick gå lite i förvänd galopp för att stärka den. Han bytte bak vid kortsidan, men bytte tillbaka och klarade det riktigt fint. Trots mycket arbete var han inte det minsta trött när vi skulle hem, utan stissade nästan hela vägen hem.

Men han var iaf glad...

Fina killen med bridongbett!

1 kommentar:

  1. Åhh jag längtar efter att få rida igen! Totte har tyvärr varit halt i drygt en vecka..

    SvaraRadera