Sidor

söndag 13 januari 2013

Långpass i solskenet!

Idag stod det långpass på planeringen och jag tänkte springa en runda som är strax över 16 km, vilket är längre än jag någonsin sprungit.

Solen sken och Selma viftade på svansen när jag började klä på mig löparkläderna. Jag har inte haft med henne på någon längre runda än den vi sprang förra helgen då vi avverkade 11,5 km, men jag tänkte att hon kunde få följa med. Så vi gav oss ut i solen.

Planen var att hålla ett långsamt tempo runt 6:30 för att orka springa så långt. Jag hade även en plan på att gå   en kort sträcka var femte kilometer. Men det kändes väldigt bra att springa idag. De första 8 kilometerna var det skönt och behagligt ute, men när jag kom till Grimeton började jag få motvind. Och jäklar vad kall den var!

Sedan hade jag motvind i princip hela vägen hem, vilket ledde till att låren kändes som pinnar då de blev helt iskalla. Men det gick ändå väldigt bra att springa och jag tyckte inte det fyllde någon funktion att börja gå då jag har lite svårt för att komma igång och springa efter en gångpaus. Så jag körde på alla 16,28 kilometrarna.  Det tog 1:47:05 att springa så medeltempot blev 6:35. Sista backen hem var dock riktigt jobbig, men jag sprang hela vägen och är så himla nöjd med mig själv!

1 kommentar:

  1. Bra jobbat! :) Åhh vad jag längtar efter att få springa långt. Känner igen känslan av stela pinnar till ben om man tar en "gångpaus" + kyla på det = nästintill orörliga ben för min del. ;)

    SvaraRadera