Sidor

söndag 20 januari 2013

Avslutat helgen med en kvällsrunda!

Detta har varit en ruskigt kall helg. Igår var det runt -10 större delen av dagen och när jag slog upp persiennen i morse var det nere på -17. I förmiddags körde Älsklingen och jag in ordentligt med ved så att vi  klarar oss ett tag, det går ju åt rätt mycket nu...

Efter vedkörningen gav vi oss ut på jakt. Älsklingen med bössan och jag var drev-kvinna och hade hundarna med mig. Donna (taxen) for iväg och drev några rådjur. Selma sprang runt med näsan i backen och snarkade efter gris- och harspår.

Selma fick inte upp några harar så att hon drev trots att vi gick igenom hela skogen. När vi kom hem igen var  jag rejält nedkyld i ansiktet.

Efter skogsturen for vi till Ullared för att fixa lite grejer, innan vi åkte hem och fixade käk.

Framåt kvällen blev jag lite rastlös och tog med mig Selma på en kort löprunda. Nu hade det blivit "varmare", bara 5 minusgrader, men det blåste ordentligt, så det var kallt ändå. Men det blev 6 km i mörkret, eller ja, det är ganska ljust ute nu när det är snö och halvmåne. Selma fick span på några harar och började driva, så jag fick släppa henne sista vägen hem. Hon drog några rundor på åkern. Duktig vovve!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar