Sidor

lördag 12 januari 2013

Istadigt i kylan!

Idag fick Herr Bus komma ut på en liten tur. Det gick bra till en början, men när vi skulle gå förbi en gård uppe i Linnarp blev det tvärstopp. Han skulle bara inte gå framåt. Han var inte rädd för någonting, utan bara allmänt tjurig. Jag försökte få honom att backa förbi, men det gick inte. Vi har ju inte tränat så mycket på ryggning och han ville bara åt andra hållet.

Det hela slutade med att jag fick hoppa av och leda honom fram och tillbaka några gånger innan jag satt upp igen på ungefär samma ställe där det blev stopp. Han skulle ändå inte gå framåt, men plötsligt bara ändrade han sig och gick framåt. Mycket märkligt! Det är första gången han har vägrat gå framåt när vi är ute och rider. När han blir rädd kan han stanna och vända, men då brukar det inte vara svårt att övertala honom om att gå framåt. Dessutom har vi ju gått förbi just det stället varje gång vi ska till och från ridhuset.

Det är ju så svårt att göra något från ryggen också när han bara bestämmer sig för att stå still eller backa, man blir ju helt maktlös. Slå och sparka hjälper inte heller. Ridturen gick vidare i det vanliga raska tempot och det flöt på jättebra ända tills vi var knappt en km hemifrån. Då blev han rädd för en grej och vände igen, men den här gången gick han framåt efter lite övertalning. Självklart fick han massor av beröm så fort han gick framåt.

Det var kallt och snålblåst och jag blev inte alls på det där goda humöret som jag brukar bli när jag kommer ut med hästarna. Är istället på lite dåligt humör. Kanske skulle gå en runda?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar