Sidor

fredag 18 januari 2013

Lite små-jäkligt den här veckan...

Denna vecka har inte flutit på särskilt bra. Jag har haft stora sömnproblem pga min Älsklings snarkande, vilket resulterade i att jag gick upp kl 4:15 igår efter att ha legat vaken sedan 3. Jag kom ju tidigt till jobbet iaf. Hade nästan hela parkeringen för mig själv. Och ungefär där slutar väl fördelarna med att gå upp så tidigt...

Jag har fått en sådan hemsk träningsvärk i mina höftböjare efter onsdagens längdskidåkning att jag knappt kan klä på mig byxor och sockor eftersom jag inte kan lyfta benen. Har fortfarande träningsvärk idag. Så trist! Konstigt nog kände jag ingenting när jag åkte.

Dessutom så laddade jag ner en uppdatering till min Garminklocka som hängde sig fullständigt. Det stod bara "LOADING LOADER"  på displayen och den reagerade inte ens på laddning. Så den fick ladda ur. Nu har jag lagt den på laddning men inte vågat starta den så vi får verkligen hoppas att den blir riktig igen. Jag kan ju inte leva utan min bästa träningspartner!

Men nu är det iaf fredag kväll och helg. En helg som ser ut att bli sådär grisigt kall. Här är redan nu -9 grader och imorgon skulle det bli som varmast -10 plus vind. BRRR! Men jag har iaf vatten i stallet. Lådan funkar perfekt! Så nöjd med den!



Troligtvis blir det lite pappersarbete i helgen. Fixa bokslut, skriva lite fakturor, lägga upp lite fakturor för betalning och lite annat krafs. Måste köpa nya pärmar för 2013 också. Så jag ska nog få denna helgen att gå. Får se om det blir någon löpning. Kanske skidlöpning istället. Kanske söndag morgon innan alla som inte kan åka skidor och inte förstår att man håller till höger om man är långsam har vaknat... Först får ju höftböjarna rätta till sig innan jag kan göra någonting!

Nu blir det mat! Fläskfilé och potatisgratäng. MUMS!

6 kommentarer:

  1. Varför sover ni inte i olika rum? Det är ju bara rent vansinne att offra din hälsa över något som är så enkelt att undvika. Har flera bekanta som sover i olika rum pga snarkande partner, inget konstigt med det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi sover i olika rum nu. Det har inte varit såhär illa särskilt länge, det eskalerade lite just den här veckan.

      Radera
  2. Låter som att du också har haft en jobbig vecka. :/ Den där kommentaren med att sova i olika rum, förlåt men då tar man ju bort rätt mycket från relationen. Att vakna upp brevid den man älskar är det bästa som finns eller krypa upp mitt i natten! Jag röstar för öronproppar eller att väcka sambon när han snarkar, det gör jag och då lägger han sig på sidan så går det över och om inte så har nässpray hjälpt ;).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med om att relationen blir lidande när man har skilda sovrum. Men just nu är det viktigare för mig att få sova hela nätter utan att störas. Men när vi är lediga kan han ju få sova hos mig :).
      Jag sover redan med de största och mest ljuduteslutande öronproppar som finns, de hjälper inte. Min käre sambo snarkar oavsett hur han ligger så det hjälper inte heller. Har nog prövat allt...

      Radera
    2. Måste säga också att en relation kan bli fruktansvärt lidande även utav att aldrig få sova pga en snarkande partner. Att vakna upp bredvid sin älskade gång på gång natten igenom eller ligga vaken hela nätterna är inget trevligt alls. Det finns t.o.m. studier som visar att (mestadels) kvinnor blir sjukare och har kortare livslängd pga av den här typen av ständiga sömnstörningar. Har själv varit där och har som sagt bekanta med samma problem och det är oerhört jobbigt. Det går jättebra att sova i olika rum men ändå mysa ihop, sova ihop när det funkar och ha det jättebra ihop. I en bra relation vill ingen partner förstöra den andras nattsömn och hälsa, man vill ju att båda ska få må bra och njuta av relationen. Snarkningar kan vara helt otroligt svårt att få bukt med.

      Radera
    3. Jag märker ju hur otroligt mycket bättre jag sover och hur mycket mer utvilad och piggare jag känner mig nu efter en veckas sömn i eget sovrum. Så jag blir helt klart påverkad negativt av att ständigt bli störd på nätterna. På lång sikt kan det säkert få otrevliga konsekvenser.
      Man kan ju faktiskt ägna sig åt varandra och vårda relationen innan man går och lägger sig för att sova:)

      Radera