Sidor

söndag 6 januari 2013

Duktig Garboso!

Även Herr Bus fick komma ut idag. Honom red jag i paddocken, som jag lyckades förstöra i veckan då jag sladdade den när det var tjällossning. Den är helt vågig överallt eftersom traktorn gjorde djupa spår, det var alltså ingen bra idé att göra det. Jag får helt enkelt vänta tills det torkat upp lite mer så att jag kan rätta till den. Det går dock bra att rida längs fyrkantsspåret och volter och liknande blev bra träning i att lyfta på hovarna.

Jag tog på mig mina korta hopp-sporrar idag, då jag haft mycket problem med att han går emot vänster skänkel och fäller ut vänster bog. Det svarade han riktigt bra på och jag lyckades forma honom jättefint i båda varven utan att det åkte ut några bogar.

Överhuvudtaget gick det mycket bra idag. Han gick i en jättefin form, låg inte på alls i munnen, utan höll en lätt fin kontakt hela tiden. Jag testade att fatta galopp från skritt för att försöka få en lite mindre yvig galopp och efter tredje gången fattade han precis vad han skulle göra och satte en jättefin fattning.

Galoppen var jättebra idag och det gick att släppa i handen utan att han föll framåt med huvudet, så där finns definitivt något bra att bygga vidare på. Jag var mycket nöjd med honom också och fördelen med att rida hela passet i paddocken är att han faktiskt skrittar istället för att taktar.

Det var jättekul att rida honom idag, han gör sådana stora framsteg för varje pass att jag undrar hur bra det kan bli om jag bara kan komma igång med honom på riktigt någon gång....

Bästa knashästarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar