Sidor

måndag 21 januari 2013

Motion av herr ARG!

Denna helg har verkligen Garbosos sura temperament eskalerat till ett ARGT temperament. Han slet ju ner två sladdar och pajade ett gammalt lysrör i stallet natten mellan fredag och lördag. Och när jag kom ut i stallet igår hade han slitit av sladden som gick till det gamla lysröret så jag fick ta bort den helt. Tur att det inte är någon ström på den sladden, då hade jag nog inte haft någon häst.



Han har även varit mycket irriterad i boxen och attackerat mig om jag har försökt klappa honom, samt attackerat mig när jag går förbi utanför boxen. Vad beror då detta på? Ja, troligtvis är det bristen på motion.

Jag ser ett klart samband mellan hans humör och mängden motion. Den senaste veckan har jag verkligen inte haft någon motivation till att rida eller befinna mig utomhus överhuvudtaget då det varit så himla kallt. När det är -10 grader ut tar det inte många minuter innan händer, fötter och allt annat fryser och det gör att det blir så himla tråkigt att hålla på, tycker jag.

Men efter gårdagens löptur kände jag att den där ridlusten börjar komma krypande igen och för allas trevnad tänkte jag därför ge mig ut med honom ikväll. Jag såg ju igår hur ljust det faktiskt är ute trots solens nedgång och då är det ju helt ok att rida ut. Dessutom har jag inhandlat en väldigt bra pannlampa som verkligen lyser upp ordentligt, så det underlättar ju!

Så nu åker ridkläderna på igen. Vinterstövlar, tjocka handskar, termoridbyxor och mössa under hjälmen. Hoppas att han är på såpass gott humör att jag iaf får sitta kvar på ryggen... Vi får se hur det går!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar