Sidor

tisdag 8 januari 2013

Sen kväll i ridhuset!

Det blev lite sent idag. Först lämnade jag bilen på Volvo efter jobbet för att äntligen få fixat min ena backspegel som varit paj i en månad. Där hämtade Älsklingen upp mig och han hade (såklart) en massa ärenden innan vi vände kosan mot åkeriet där han hämtade lastbilen och jag tog hans bil hem.

När jag kom hem mockade jag och tog in hästarna innan jag körde in ved, fixade lite käk, åt och äntligen kunde ge mig ut i stallet för att göra i ordning Garboso. Jag klädde på oss alla reflexer och grejer innan vi gick mot ridhuset. Då var klockan kvart i åtta.

Väl där var han jättefin att rida. Han var väldigt lugn och travade på i ett fint tempo utan att jag behövde hålla emot och dra ned tempot.

Jag hade lagt ut två bommar med 15 meter emellan som jag använde i skritt och trav, vilket gick  bra. Han har mognat väldigt mycket och har verkligen koll på hovarna på ett helt annat sätt än tidigare. Han tänker efter innan han lyfter hovarna och kommer därmed rätt varje gång, utan att jag behöver fippla med händer och sits.

I galopparbetet var han superfin! Galoppfattningarna satt klockrent och när vi galopperade över bommarna satte han dem perfekt även i galoppen. Han hade en jämn och fin galopp och det var inga problem för mig att se avstånd. Det bara stämde helt perfekt och var så enkelt!

Så även idag blev det ett mycket bra pass! Det känns verkligen som det finns något bra att bygga på och utvecklingen går väldigt snabbt när jag väl hinner med att rida honom. Så det hade varit kul att komma igång ordentligt med honom för att se hur bra det kan bli...

1 kommentar:

  1. Har du ett inlägg om ditt kontor? Nyfiken på bilder ;). Tänkte även höra vad det är för ras på Selma? Min sambo vill nämligen väldigt gärna ha stor hund (han var hundförare i lumpen) och av någon konstig anledning så tycker han inte att det är jätte kul att jobba med min Chihuahua ;).

    SvaraRadera