Sidor

onsdag 16 januari 2013

Skidpremiär!

Nu har vi fått lite snö igen och motivationen till att slänga på sig längdskidorna har kommit som ett brev på posten. Därför tog jag med mig mina nya skidor och körde till Åkulla för att åka några varv.

Där var jättefina spår och så hade de gjort en ny bansträckning som dels ökade banan lite så den nu är 3,1 km istället för 2,5 km. Det var en lite roligare bana och det blev ett mycket bättre flyt än tidigare. Som vanligt fanns det åkare i spåren som trodde att dubbelspåret var till för "kompis-åkning" i bredd så att man kan snacka med varandra istället för omkörningsspår för de bättre åkarna, men det är väl sådant man får leva med...

Tyvärr tog orken slut på andra varvet och dessutom var det ruskigt kallt och kölden gick snabbt igenom alla kläder, vilket gjorde det omöjligt att bli varm så det fick räcka med två varv.

Vi diskuterade på jobbet idag huruvida det går snabbare att åka skidor jämfört med att springa och jag var tämligen övertygad om att det går betydligt snabbare att åka skidor. Jag insåg dock att jag precis som min kollega inte åker skidor särskilt snabbare än jag springer... Men det var i alla fall betydligt lättare att åka på nya, fina skidor som hade fäste och tog mig framåt till skillnad från när jag åkte sista gången förra säsongen och det gick mer bakåt än framåt.

Allt som allt blev det 6 km på ca 35 minuter, ett medeltempo på 5:38 min/km.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar