Sidor

tisdag 29 januari 2013

Motion i helgen!

Det känns som om jag har haft en ganska lat helg den här gången. Jag red ju förvisso i lördags förmiddag, men efter det orkade jag inte göra så mycket mer. I söndags tog jag mig in till Varberg för att springa ett lite snabbare pass på platten. Det är väldigt svårt att springa i högre tempo hemma då det är så himla kuperat.

Passet gick inte alls som jag hade väntat mig. jag värmde först upp drygt en kilometer och sedan lade jag upp ett 5:45-tempo. Det höll i 3 km, sedan blev jag trött, eller kanske snarare omotiverad till att springa och sänkte tempot. Sedan gick jag efter 4,5 km till 5 km innan jag vände och sprang tillbaka. Jag hittade inte någon motivation på vägen tillbaka heller, utan gick en liten bit efter 8 km innan jag segade de sista 1,5 km till bilen. Det blev ett riktigt skitpass! Dessutom hade det kommit undekylt regn så det var väldigt halt att springa emellanåt, vilket inte gjorde saken lättare direkt.

Det finns dock en fördel med skitpass och det är att nästa pass bara kan bli bättre... När jag kom hem åt jag lite lunch och landade sedan i soffan, tittade på världscuphoppningen på svtplay och sedan kom huvudvärken from hell. Kanske därför det gick mindre bra att springa, det var något på gång i kroppen.

Det blev ryggläge resten av kvällen tills jag gick och lade mig för att sova. Det blev en ovanligt lugn helg för att vara jag, men ibland behöver man den där vilan.

Igår kväll var jag igång igen och körde ett 45 minuter långt svettigt pass på crosstrainern. Det blev ett roligt pass! Jag kör alltid med min tränings-lista i Spotify och just igår kom det bara roliga låtar i en ordning som gjorde att det blev blandat snabba låtar med långsammare, vilket gjorde det hela exktra kul!

Ikväll står motion av herr Arg på schemat. Det får nog bli ridhus idag eftersom det nu har blivit plusgrader och regn. BLÄ!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar