Sidor

tisdag 1 januari 2013

Första ridturen 2013!

Idag fick Bosse komma ut en sväng. Han inledde det hela med att passa på att rulla sig precis när jag stegade in i hagen för att hämta honom... MORR!

När jag skulle göra i ordning honom började jag med att spola av fötterna på honom. Efter en veckas plusgrader och regn är nu hagen återigen en lerpöl och det är inte alls kul! Vi var inte riktigt överens när jag spolade av honom. När jag tog frambenen stod han still, men så började han studsa runt när jag skulle ta bakbenen. Det blev en diskussion och till sist gick jag vinnande ur striden och han stod still.

Fantastiskt nog så slutade det faktiskt att regna när jag kom ut och det var riktigt behaglig temperatur (säkert en 6-7 plusgrader), jag red faktiskt bara i t-shirt och fleecetröja, vilket känns lite konstig såhär mitt i vintern. Det är förvisso trist att snön och kylan försvann, men när det är uppehåll känns det helt ok att vara utomhus.

Jag började med att rida lite i paddocken. Där var det tjällossning, så det var ett minst sagt tungt underlag. Men han kändes fin idag, han var lätt i munnen och gjorde allt jag begärde. I galoppen studsade han till ordentligt, men jag fick fram honom och då galopperade han jättefint.

Efter en kort stunds arbete avslutade vi med en liten uterunda. Det blev mest skritt och taktning. Men när han ville trava satt jag ned och så fick han gå i öppna hela vägen för att aktivera honom. Det gick riktigt fint, trots att det var åt det "svåra" hållet. Han brukar inte heller gilla att jag sitter ner i sadeln, men det accepterade han, bara han fick trava.

Det var härligt att komma upp på hästryggen och det kändes som en fantastiskt bra början på det nya året. Synd bara att dagen blev så kort när jag nu sov alldeles för länge, men det är sådant man får leva med. Nu har jag tre lediga dagar och en helg framför mig innan det är dags att jobba igen. GÖTT!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar