Sidor

onsdag 30 januari 2013

Besviken!

När jag latade mig i helgen tittade jag på det tredje avsnittet av Ponnyakuten säsong 4. Den här gången fick man se vilka deltagare som fick komma till gården och jag måste säga att jag är besviken över de deltagare som tagits ut. Eller rättare sagt besviken över de "problem" som har valts ut.

Jag tycker verkligen inte att det är Tobbe Larssons/Ponnyakutens uppgift att lösa problemet att flera av deltagarna inte kan rida ordentligt. De saknar balans, styrka och rätt teknik för att kunna rida sina ponnyer på ett vettigt sätt. Det är ett problem som man bäst löser genom att träna för duktiga tränare på olika hästar, med början på enkla, snälla hästar för att allteftersom man blir bättre också kan testa på svårare hästar.

Allt detta lär man sig på ridskola innan man skaffar egen häst/ponny! På ridskolan får man också lära sig hantering av hästar, (som väl är det problem som resten av deltagarna har). Det är det som är det fina med att ha ridskolor så som vi har i Sverige!

Framför allt lär man sig inte rida på två veckor hos Tobbe Larsson, oavsett vilka fantastiska tränare/hästar man får tillgång till. Balans, styrka, och teknik är något som tar flera år att bygga upp.

Jag kommer att titta på PA (såklart), men det kommer inte att vara lika kul som föregående säsonger. Det är nog dags att lägga ner nu eller sluta leta efter "bra TV" och istället ta med vettiga problem! För det finns alldeles säkert massor av ryttare som trots att de är duktiga, har bra tränare och allt det där ändå har problem med sina hästar/ponnyer som kanske kan lösas eller iaf komma närmare en lösning med hjälp av Tobbe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar