Sidor

onsdag 9 januari 2013

Senaste numret av Runners World!

Idag damp det ner i brevlådan, lika efterlängtad som alltid, senaste numret av Runners World (den svenska versionen). Jag bläddrade igenom den lite snabbt för att se vad som väntade och kunde konstatera att det i detta nummer var väldigt mycket mer inriktat på kvinnor än vad den tidningen brukar vara. Jag vet inte om jag tycker det är så bra, jag har alltid tyckt att RW är bra för att man slipper läsa om en massa kvinnokamper, kvinnoproblem, graviditeter osv. Hoppas det inte blir alltför mycket av den varan framöver!

Det som verkligen drog mina ögon till sig var Martina Haags krönika. Jag gillar verkligen sättet hon skriver på och att hon är nöjd med att hon inte är någon jättesnabb löpare (dock snabbare än mig, vilket inte är så svårt).

I den här krönikan berättar hon om en kvinna som kommer fram efter målgång i ett lopp och frågar om hon är Martina Haag. När hon bekräftar det säger kvinnan inte, som jag skulle ha gjort, något om att hon gillar det hon skriver eller gör, nej hon säger att hon "slog" Martinas tid. Och inte bara i det aktuella loppet utan även två andra lopp. Hon går dessutom till sina väninnor och säger till dem att de var snabbare än Martina allihop.

Men HALLÅ! Hur kan folk bete sig så? Vad vinner man på att tala om för Martina Haag hur "långsam" hon är? Vad är det man vill ha sagt? Det är ju inte direkt så att Martina utger sig för att vara Sveriges snabbaste löpare på något sätt, utan hon fokuserar mer på att ha kul än att vara snabbast, vilket jag verkligen gillar. Och om man nu lyckades slå Martina och säkerligen en massa andra människor varför står man inte vid målet och talar om för alla som kommer efter att man har slagit dem? Varför peka ut en offentlig person, som man inte känner, på det sättet?

Helt idiotiskt! Om jag någonsin lyckas springa samma lopp som Martina så ska jag minsann tala om för henne att jag tycker att hon är bra (om hon är kvar när jag kommer i mål)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar