Sidor

tisdag 8 maj 2012

Tung cykelpremiär!

Jag kände mig väldigt pigg när jag kom hem från jobbet och det var äntligen lite värme i luften igen, ca 15 grader iaf. Så jag blev väldigt sugen på att plocka fram cykeln från vinterförvaringen. Vilket jag också gjorde. Jag smörjade kedjan och fixade lite. Tyvärr fick jag inte cykelpumpen att funka, men det var tillräckligt med luft i däcken för att det skulle gå att cykla.

Så jag kom iväg till sist, det började bra med pigga ben, vilka tog slut efter ca 4 km då det började gå uppför. Vid 7 km gick det ännu mer uppför, segt och långt! Benen lade av helt och jag blev tvungen att gå. Stundtals gick det så långsamt att garmin-klockan autopausade:) DÅ går det långsamt!

Under cykelturen hann jag fundera en hel del. Jag upptäckte hur mjölksyra känns, jag har funderat över det ett tag då jag inte upplever att jag får mjölksyra när jag springer, men det fick jag idag!

Jag tänkte på vilka fantastiskt vackra omgivningar jag har här, nu har ju bokarna slagit ut!

När jag hade kommit över alla hemska backar och kunde vända hem på asfalten och mer eller mindre rulla ner för alla nedförsbackar, funderade jag över hur jag en gång i tiden vågade åka ned för Axelidbacken på rullskridskor av den gamla modellen utan broms??? Inte bara det att backen är rätt brant och man fick upp rejäl fart - längst ner finns en väldigt smal vägport, som en gång var en järnvägsbro, och direkt efter den en kurva, vilket innebär att varken jag eller den ev mötande bilen hade en chans att se varandra. Som tur var kom det ingen bil, då hade jag inte suttit här idag.... (men kul var det)

Det blev en rätt dryg cykeltur, men det var ändå kul att komma ut och det känns (som alltid) bra såhär efteråt! Men mer cykelträning behövs definitivt för att stärka de klena benen och det är ju dessutom en bra alternativträning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar