Sidor

söndag 13 maj 2012

Långpass och cyklistj*vlar!

Idag gav jag mig ut på mitt planerad långpass för veckan. Jag var rätt nöjd med att jag väntade till idag och inte gjorde det igår i blåst och regn. Det var lite småblåsigt idag också, men lite mer lagom så att man blev lagom avkyld.

När jag kom till slutet på banvallen såg jag flera klungor med cyklister och insåg efter ett tag att det pågick någon typ att tävling. Något jag inte förstår med cyklister som tränar/tävlar är varför de tvunget MÅSTE ta upp HELA vägen. Den här gången var det en väl trafikerad 70-väg som inte på något sätt var avstängd, utan cyklisterna fick "samsas" med övriga trafikanter, men de sket fullständigt i att det fanns andra som ville fram och bara cyklade på i vägens fullbredd! Jag blir så trött! Varför? Har man ingen självbevarelsedrift när man sitter på en cykel och tränar/tävlar ute i trafiken???

När jag själv är ute så gör jag allt för att hålla mig i vägkanten för att slippa bli överkörd, men så tänker tydligen inte alla andra cyklister!

Iaf så gick löprundan väldigt bra idag, det kändes bra att springa och tröttheten kom egentligen inte förrän på slutet, de sista två kilometrarna. Apropå cyklister så mötte jag några på vägen hem och inte heller då hade de vett att flytta sig, utan tyckte nog att jag skulle springa ner i diket istället. Idioter!

Banvallen hem blev en låååång pärs och det gick riktigt långsamt och tungt. Jag tvivlade på att jag skulle orka sista mördarbacken hem, men när jag kom dit tänkte jag att "nu jävlar ska jag klara detta", vilket jag också gjorde och kom hem heeeelt slut!

Min längsta runda hittills utan att gå, höll ett hyfsat jämnt tempo hela vägen och det kändes bra, hade det varit mindre kuperat så hade det nog inte varit några svårigheter på slutet heller. Jag är mycket nöjd med min insats idag och egentligen hela veckan som innehållit totalt 5 timmars träning och 30,3 km löpning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar