Sidor

onsdag 9 maj 2012

Massa bra tips!

Idag kände jag mig fortfarande pigg och kände inte av gårdagens stela mjöklsyreben ett enda dugg. Jag hade tänkt springa intervaller idag, men igår efter cykelturen hade jag inga större förhoppningar om att orka göra det idag. Men, konstigt nog kändes det som sagt bra så jag körde på.

Direkt när jag kom hem kollade jag av alla nya inlägg i Bloglovin och hittade ett mycket intressant inlägg från Marathonmia med en massa bra löptekniktips som jag tog till mig. Jag hittade även ett bra tips på intervaller på Marathon.se som jag också tog till mig innan jag gav mig ut på min runda.

Selma fick följa med i bältet, det regnade lite lätt när vi gav oss iväg och jag började med lugn uppvärmning i ca 2 km i ca 6:50-tempo. Sedan drog jag 4 intervaller i 40 sekunder med 40 sekunders vila. Jag siktade på att springa runt 5:30, men upptäckte att det gick lätt, så det blev istället 5:12, 5:14, 5:34 och 5:17 de 4 första. Sedan vilade jag 80 sekunder innan jag gav mig på serie 2 som gick på 5:41 (Selma blev tvungen att bajsa i slutet), 5:11, 5:04, 5:02. När jag kollade garminconnect insåg jag att jag hade sprungit ytterligare ett intervall (tappade visst räkningen) och där tog jag i ordentligt och sprang i 4:33-tempo (!) så himla gött!

Det finns nog lite snabbhet i den här kroppen någonstans ändå, dock väl gömt...

Jag nöjde mig med två serier till att börja med eftersom jag inte tränat så himla mycket intervall tidigare och det kändes faktiskt kanon hela vägen. Det var roliga intervaller och jag blev inte helt slut, utan orkade öka på slutet. Mycket bra!

Avslutningen blev också bra, runt 6:30 trots lite uppförslut. Så det blev ett riktigt bra pass idag! Känner mig riktigt nöjd!

Nu efteråt insåg jag att jag vilan egentligen skulle varit stående, men jag tycker det känns bättre att jogga lugnt som vila istället, vilket jag också gjorde. Det känns som att nästa vecka får det bli tre serier och kanske ännu bättre tempo. Underlaget var väl egentligen inte optimalt, så det var nog rätt bra fart ändå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar