Sidor

söndag 6 maj 2012

Müslin blev riktigt god!

Man inser verkligen hur otroligt sötad köpe-müsli är när man har provat att göra sin egen! Det ingår rätt mycket honung i den jag gjorde och ändå smakar den inte särskilt mycket sött. Jag blandade i lite russin i den och så håller jag på att torka jordgubbsskivor och bananskivor i ugnen och hoppas att de ska gå att ha i oxå. Att köpa torkad frukt är inte att tänka på, då den är helt fullproppad med socker!

Receptet jag använde till müslin har jag hittat HÄR här kommer beskrivningen:



Ingredienser:
6 dl havregryn
2 dl havrekli
1 dl solrosfrön
1 dl hackade mandlar eller nötter
1.5 dl vatten
3 msk honung
4 msk olja
4 dl puffat ris
1 dl hackad torkad frukt


Gör så här:
1. Blanda havregryn, havrekli, solrosfrön och de hackade mandlarna/nötterna i en bunke.
2. Värm vattnet och lös upp honungen i det. Tillsätt oljan och häll alltsammans i bunken och rör om ordentligt. Häll upp grynblandningen i en långpanna och grädda i mitten av ugnen i 200 grader, 15-20 minuter, tills den är torr men inte för mörk. Rör om då och då.
3. Sedan puffat ris och torkad frukt och förvara torrt i en burk med lock.


Jag uteslöt dock det puffade riset, då jag inte tycker att det är särskilt gott. Jag valde att använda hackade hasselnötter istället för mandel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar