Sidor

söndag 13 maj 2012

Målning med roslagsmahogny!

Äntligen kom jag igång med målningen av boxarna i stallet! Det jag målar med är en blandning som kallas för roslagsmahogny eller båtsmörja. Den består av lika delar tjära, kokt linolja och terpentin.
Tjära, linolja och terpentin blandas ihop...

...och blir till en svart sörja
 Anledningen till att jag väljer att måla boxarna med detta är dels att skydda träet så att det håller längre, dels att förhindra tuggande hästar på den fina inredningen. Hästar tuggar inte på saker som innehåller tjära. Ännu har dock inte någon av mina hästar lyckats ens göra några märken i ek-träet, det är ju rätt så hårt:). Jag tycker också att roslagsmahognyn ger en lite mer "ombonad" karaktär på träet.

Såhär såg det ut före...

...och såhär ser det ut när det är nymålat!
Det blir ganska mörkt, men jag gillar mörkt trä. Det ser nästan ut som valnöt, riktigt snyggt! Dessutom gillar jag lukten av tjära (ja, jag vet att jag är konstig), vilket är bra, för det luktar en del. Jag tror säkert att det kommer att bli en massa fnysningar och snarkningar nästa gång herrarna ska in i stallet:)

1 kommentar:

  1. Vad fint det blir :)
    En dag hoppas jag också på att ha ett eget stall, dock är jag inte sugen på att ha egen häst på ett bra tag men gärna träningshästar. :) Tur att man får drömma hur mkt man vill ;).
    Har du alltid bott på gård?

    SvaraRadera