Sidor

torsdag 31 maj 2012

Sommar-trött häst!

Bosse var alltså den som fick röra på sig idag. Jag märkte redan när jag hämtade hästarna i hagen att de är betydligt lugnare nu än för några veckor sedan. Det verkar som som den stora sommartröttheten har slagit till nu när de går ute dygnet runt. I alla fall på Bosse. Pelle hade fullt upp med att fnysa åt "farliga" grejer.

Även tjockleken på hästarna har ökat. Idag hade jag för första gången i mitt liv haft användning av en sadelgjordsspännare... Men vad kan man förvänta sig när de har fri tillgång till gräs och inte får någon motion?

Bosse somnade nästan på stallgången när jag gjorde i ordning honom. Och även när jag kom ut och upp på ryggen var han ovanligt lugn. Han skrittade långsamt iväg, inget taktande idag. Det kan kanske bero på att han har lyckats ta av sig båda skorna igen (ibland undrar jag om han har en stövelknekt för hästskor gömd någonstans i hagen som han bänder upp skorna med??) och blivit hovöm, jag vet inte.

Det blev ett kort pass, mycket övergångar skritt-trav, trav-skritt, skritt-halt och halt-trav. Han var lite stel och oengagerad så jag bråkade inte med honom så länge utan skrittade ut i hagen för att spana på skor.

Tyvärr kändes mitt ben inte alls bra när jag började trava och lade mer tyngd i stigbyglarna. Det gjorde ganska ont på insidan av vaden ganska långt ner, så jag vet inte hur jag ska fortsätta med ridningen.

När jag ridit klart tog jag ett ordentligt tag i hästarna när jag ledde ut dem till hagen. De har under våren varit rätt så krångliga att släppa i hagen och har försökt sticka innan jag har släppt dem och varit allmänt jobbiga. Idag var det korta grimskaft, morötter och pisk som gällde. Och se, det gick alldeles utmärkt. Jag vände dem mot grinden, gav dem varsin morot, släppte grimskaften och de skrittade lugnt iväg.

JAG GILLAR MINA SOMMARTRÖTTA HÄSTAR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar