Sidor

onsdag 9 maj 2012

Tipsen då?

Glömde ju skriva om hur jag upplevde Marathonmias tips. Jag får ofta problem med att jag blir väldigt stel i axlarna och ner över/mellan skulderbladen när jag springer. Det är ett område som jag länge haft problem med även när jag sitter framför datorn för mycket.

Ett av Marathonmias tips var att tänka på att hålla öronen över axlarna, något som man ju är van vid från ridningen och den lodräta sitsen till häst. När jag tänkte på detta genom hela löppasset resulterade det i att bröstet höjdes, det blev lite lättare att andas och jag blev inte alls lika stel. Visst det var ingen jättelång runda idag, men det brukar ändå kännas av.

Ett annat tips var att vända tummarna uppåt/framåt för att få en korrekt pendlande rörelse med armarna. Jag har ju märkt att jag har problem med att jag trasslar in händerna i nummerlappen pga att jag slänger in händerna framför magen när jag springer, vilket inte leder till någon bra löpteknik. Så när jag vände tummarna riktigt fick jag mycket riktigt en korrekt armpendling, vilket säkert också hjälpte till att lätta på stelheten i axlarna. Jag kände mig mer avslappnad när jag sprang på det viset.

Det tredje tipset var att tänka på riktningen å fötter och knän, som ska vara framåt. Just det faller sig naturligt för mig, så det behöver jag inte tänka på, skönt!

Men det var väldigt bra tips och jag ser fram emot fortsättningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar