Sidor

fredag 4 maj 2012

Kass GPS!

Efter promenaden kan jag konstatera att GPS:en i shitphonen är ganska kass. Den har gjort ganska många utsvävningar på en runda som jag gått och sprungit med både Nokia-telefonen och Garmin-klockan.

När jag har gått den med Nokia-telefonen har det sett ut såhär:



Med Garmin-klockan såhär:



Men med shitphonen blev rundan plötsligt betydligt längre och krokigare:



Den skillnaden är INTE ok och ännu ett bevis på att shitphonen inte är så fantastisk som alla påstår!

1 kommentar:

  1. Jo det är så att GPSen i speciellt lite äldre smartphones inte har lika bra antenn som i nya specialGPSer att fånga signalen-
    Vilken GPS som helst gömd under kläderna eller i en byxficka tappar dock kontakten med satelliterna ibland och får sämre noggrannhet på positionen som förlänger sträckan då den fiktivt rör sig runt hela tiden . En Garminklocka på armen får en gynnsammare placering- prova med telefonen utanför kläderna i gynnsam position!- Normalt är det inget problem för vet du sträckan kan du ju lägga på en korrektionsfaktor som du får fram genom att jämföra några gånger och ta genomsnittet och fortfarande ha telefonen gömd under kläderna- och få ned felet från 10% till 1%nivån på sträckan som ju är försumbart.
    Det handlar mer om insikt om teknikens begränsningar och ändå kunna dra nytta av den -Ny teknik är en ständig läroprocess..
    http://www.scoop.it/t/digitalakuten-for-seniorer

    SvaraRadera