Sidor

onsdag 1 juli 2020

Intervallonsdag

Idag har det varit en blåsig onsdag och därmed inget vidare cykelväder, så det blev bil till jobbet. Därför fick det bli en löptur när jag kom hem. Det är ju första juli idag och jag har satt som mål att springa 10 mil i juli, så det kändes bra att komma igång med den utmaningen på månadens första dag.

Jag hade laddat klockan med ett intervallpass. Det är ju betydligt kallare nu (dock runt 20 grader skulle det visa sig) så jag tänkte att jag skulle ha två pigga hundar som ville springa lite snabbare. 5 x 4 minuter med ett måltempo på 4:45 till 5:15. 90 sekunder gångvila mellan intervallerna.

Vi gav oss iväg längs banvallen och hade en väldigt motvind. Hundarna var inte så pigga som jag hade trott och jag fick därmed ingen draghjälp alls. Det gjorde det svårt att komma ner i det tempo jag hade planerat och första intervallen gick på 5:35. 

Det viktiga var ändå att springa på i ett tempo som kändes lagom utmanande så att jag ändå skulle orka alla fem intervallerna.

Andra intervallen sprang jag i 5:29-tempo, tredje i 5:25-tempo, fjärde i 5:32-tempo och sista i 5:28-tempo. Så det var ju hyfsat jämna intervaller i alla fall och jag kände mig nöjd med passet ändå. Vi avslutade med lite lätt jogg och jag stannade klockan efter 8 km. Så nu har jag 92 kvar att springa denna månad:).


Bada i vattenpöl

Löparvovvarna


Intervallerna





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar