Sidor

fredag 24 juli 2020

Mer skogsarbete

Idag vaknade vi upp till en regnig fredag och enligt SMHI skulle det upphöra kl 11 på förmiddagen. Jag låg kvar en stund i sängen och surfade innan jag gick upp och klockan var närmare tio innan jag stod och gjorde frukost.

Vid 12-tiden hade regnet faktiskt upphört, eller det höll upp en stund iaf så jag tog fyrhjulingen och drog till skogs, bara för att bli uppringd av min käre sambo att han ville följa med. Bara till att åka tillbaka hem och hämta honom med andra ord.

Tyvärr hade mina trådlösa hörlurar inte laddats som jag trodde och det var bara 40% kvar i batterierna när jag började lyssna på ljudbok. Även mobilen var dåligt laddad. Men det räckte ändå i några timmar i alla fall, så jag slapp köra röjsåg helt utan ljud.

Jag fortsatte med mina skogsvägar. Röjde bort en hel del uppväxt björk och andra trädslag som stod intill vägen runt mossen. Detta arbete gjordes med motorsågen och sedan körde jag på med röjsågen på gräset som stod kvar och alla jäkla ormbunkar. Som de växer!

Det finns en väg här, under alla ormbunkar!

Sådär, nu ser man den också!

Jag hittade ett djupt hål som jag trampade ner i, så jäkla lurigt! Jag satte i en pinne där så att ingen ska gå ner där och skada sig, det vore ju hemskt onödigt!

Det gick bra med röjningen, jag tycker att jag fick väldigt mycket gjort. Jag körde slut på tre tankar bensin och sedan kom Magnus och upplyste mig om att bensinen var slut i dunken. Så då var det bara till att köra hem igen. Då var klockan närmare 16, så det var väl rätt lagom, även om jag hade sug efter att fortsätta upp för den backe som jag höll på med.

Men det är rätt bra att ta det i etapper. Det sliter hårt på kroppen att gå med röjsåg och jag vill ju orka göra annat också. Även om det inte var jättevarmt ute idag så rann svetten ordentligt även idag och alla kläder var blöta inifrån och ut. Det var ju rätt blött i skogen, så det blev ju en del blöta utifrån också.

Jobbet går framåt i alla fall och det blir så himla fint! Älskar ordning och reda!
Alla dessa ormbunkar och annat bös!


Trimmat och fint!
En backe med ormbunkar!


Samma backe som jag körde tills bensinen tog slut!

När vi kom hem gjorde vi lite mat. Magnus grillade oxfilé och jag stekte potatis åt honom och körde lite vaxbönor i airfryern åt mig själv. Riktigt gott blev det!

Efter maten slökollade vi på TV, men när "underhållningen" lös med sin frånvaro bestämde jag mig för att gå en runda med tjejerna och fick faktiskt med mig Magnus! Vid det laget hade det klarnat upp ordentligt och det blev en jättefin kväll! Knappt någon vind och klarblå himmel. Ingen värme att tala om, ca 13-14 grader, men ändå en helt underbar kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar