Sidor

torsdag 2 juli 2020

Hopp/dressyr

Idag var det äntligen dags för hoppträning med Bosse Bus! Vi har ju haft två veckors uppehåll från träningen med Charlotte nu och jag peppade mig själv ordentligt inför dagens pass!

Vi körde faktiskt ett kombinerat dressyr- och hopp-pass. Jag känner att jag har kommit ifrån dressyren lite nu när jag fokuserar så mycket på hoppningen så jag tycker att det var nyttigt att trimma lite igen och friska upp minnet om hur jag ska parera bakben hit och dit i de olika gångarterna och varven.

Bosse var lite småtrög idag när vi började jobba med traven. Vi körde lite öppnor, volter och bytte varv. Vi travade över några bommar på diagonalen och två upphöjda bommar som låg i hörnen på ena kortsidan. Där fick han lite svårt i högervarvet framför allt att böja sig, så där fick jag jobba mycket med yttertygel och inner skänkel för att få honom att böja sig och inte tränga inåt. Efter ett tag blev det bättre och han jobbade på bra.

Han har lite svårare i höger varv och om han kommer på en bom med höger framben först vill han gärna trampa om istället för att länga så att han når om han kommer lite långt ifrån. Men det jobbade vi med också. Bara att Charlotte nämnde det gjorde ju att jag insåg att det är precis så det är, så det ska jag hålla lite koll på framöver!

Vi galopperade också över hörnbommarna. Tanken var att han skulle ta tre språng, men i vänstergaloppen fixade han fyra, han kortade sig jättefint där. I högervarvet blev det svårt och vi kom på 3,5 galoppsteg två gånger tills jag red mer aktivt och fick fram honom bättre så att han kunde gå på tre galoppsprång. Han orkar inte korta sig lika mycket i högervarvet ju.

Vi travhoppade ett hinder på diagonalen och fokuserade på att galoppera på efter hindret, få upp huvudet och jobba vidare i en fin galopp. Väldigt bra för mig att tänka på vad som händer efter hindret märkte jag! Jag har en förmåga att fokusera på hindret hela vägen fram till det vilket leder till att jag backar in i det, istället för att fokusera på att komma över hindret och vad som händer efter.

Sedan fick vi travhoppa hindret och galoppera på båge fram till ett annat hinder och då lyckades jag fokusera på nästa hinder på ett bra sätt, dock kom det en ponny på vägen första gången så då fokuserade han på den istället. Andra gången kom vi lite tokigt igen, men tredje gången kom vi perfekt och det kändes bara så kul!

Det verkade som om min pepp av mig själv gick hem, jag red mer fokuserat och mer aktivt och blandningen av dressyr och hoppning gjorde att jag ömsom fick koncentrera mig på att rida bra och ömsom koncentrera mig på hindren. Det blev liksom inte så stor grej med hoppningen och jag känner att jag får mer och mer koll på saker och ting där.

Till nästa gång ska jag fortsätta rida sådana här pass. Fokus på bra ridning, lite mer dressyraktigt och så bryta av med lite bommar och hoppning av småhinder så att vi får in känslan för hoppningen mer och mer och att et känns lättare. Faktum är att jag kände mig så trygg och det kändes faktiskt lätt att rida på hindren när jag tänkte lite annorlunda. Så nu ska jag försöka ta med mig dessa tankar till nästa ridpass.

Jag ska också försöka få till lite fler pass nu när det snart är semester. Så att vi kommer in i det mer och mer.

Bosse var för övrigt riktigt fin idag! Han jobbade så bra! Han blev lite trött när vi jobbade i trav på volten med de upphöjda bommarna. Han fick kämpa lite och blev lite trött på mig, men jag jobbade igenom det och sedan fick han avsluta med ett bra varv. När jag travade av honom var han trött och då blev han lite springig så jag fick hålla in honom så att han hittade balansen igen. Jag pushade honom lite mer än jag brukar idag så att han fick kämpa lite och det köpte han på ett mycket bra sätt tycker jag!

Det var ett riktigt kul träningspass och jag ser redan fram emot nästa veckas träningspass! 

Bild från träningspass tidigare i våras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar