Sidor

lördag 25 juli 2020

Vecka 6 av 16

Nu har det gått sex veckor med mitt koncept "16weeksofhealth". Jag håller matplanen, tränar kanske lite mindre än vad jag hade tänkt, men jag brukar alltid ställa högre krav än rimligt, så jag är ändå nöjd med den träning som har blivit gjord.

Förra veckan hade jag en liten backlash. Ökade på både vikt och samtliga mått, men denna vecka var jag tillbaka i nedgång igen. Spännande hur kroppen kan dra på sig vätska vid olika tillfällen! Det viktiga är ju att inte ta för hårt på de där bakslagen och börja tröstäta skräp och tänka att man är misslyckad. Det gäller istället att ta det för vad det är och jobba vidare med det man tror på, bra mat, mycket aktivitet och bra sömn är nycklarna till att må bra över tid.

Jag kan känna mig lite uttråkad på det hela nu. Det känns mindre som ett koncept och mer som en livsstil. Jag har faktiskt känt sug efter framför allt choklad, men även vin. Och när det kommer brukar jag tänka att jag inte vill styras av dessa "beroenden". Jag anser mig inte på något sätt vara beroende av varken socker eller alkohol, men att känna ett sug efter dessa gör att jag anser att de försöker styra mig och det vill jag inte vara med om. Det är mycket härligare att känna att jag inte saknar något av dem!

Och det är ju fantastiskt att sova bra, kunna ge mig ut och springa vid 7-tiden på morgonen och bara må bra helt enkelt! Då saknar jag verkligen varken sockret eller alkoholen!

Nu är jag inne på den sjunde veckan av dessa 16 och det känns som om att mina goda vanor håller på att sätta sig ordentligt. Även om det känns mer som en livsstil än ett koncept är det ändå bra att ha något att luta sig tillbaka mot när det kommer något sug på skräp eller saknas sug på träning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar