Sidor

tisdag 21 juli 2020

Uteritt med sällskap

Åh, vad jag ligger efter med bloggandet just nu, trots att jag har semester... Men jag har nog hamnat lite i semestermood och blivit lite lat. Det är ju så skönt att slippa sitta framför datorn som jag gör till vardags när jag jobbar. Så det får bli lite recap på vad som har hänt i helgen!

I lördags var jag uppe och sprang en runda med hundarna och sedan red jag Bosse en runda, allting innan jag åt frukost. Vi var nämligen bortbjudna till våra kompisar i Ullared på kvällen, så jag ville passa på att rida innan det blev alltför varmt.

Bosse var lite seg måste jag säga, han jublade inte av glädje när jag ville galoppera, men han skötte sig hyfsat ändå, så jag var nöjd med honom.

I söndags kom brorsan med familj hit och brorsdottern Hanna och jag skulle rida en runda. Så kul att rida ihop! Det var grymt varmt i söndags så vi körde en sväng till kyrkogården och satte blommor på pappas grav och så gick vi och återupplivade gamla minnen i kyrktornet där både jag och min bror var med och ringde i klockorna på 80-talet då pappa var vikarierande kyrkovaktmästare. Så häftigt att se alla grejer och minnas tillbaka!

Jag har mest varit i den där kyrkan på begravningar på senare tid och då går man ju inte direkt runt och kollar in kyrkan, så det var kul att göra det. Vi kände oss väldigt kulturella! :)

Vi åkte hem igen och tog en fika innan Hanna och jag gav oss ut och hämtade hästarna. För en gångs skull stod de och väntade på oss nära grinden.

Inför denna ridtur hade jag först oroat mig för ifall Pelle skulle orka med en lite tuffare skogstur, men efter torsdagens bockövningar kändes han pigg och fräsch i alla fall, så då oroade jag mig istället för Bosses hovar och skor.

I förra veckan var det fem veckor sedan senaste skoning och skorna har inte slitits riktigt lika mycket som förra omgången, men i slutet av veckan började de att glappa betänkligt och jag kontaktade hovis som lovade komma i början på denna vecka. Sömmen satt bra, men de var helt nedslitna vilket ledde till att skorna glappade rätt rejält.

Men de satt i alla fall tillräckligt bra för att vi skulle kunna rida en runda. Vi red upp mot Ryen. Det var som sagt varmt och Bosse verkade lite slö till en början, men Pelle var inte så snabb han heller. De gick och växeldrog lite grann. När den ene var seg var den andra piggare och gick fram. Bosse är lite rolig när man rider honom med andra för så snart den andra hästen kommer upp bredvid honom saktar han ned och släpper förbi och blir lite ovillig. Han har ingen tävlingsinstinkt överhuvudtaget!

Pelle höll sig i skinnet hela ridturen och höll sig på backen, vilket var väldigt skönt! Dock var han väldigt pigg när vi galopperade och verkade gilla att få springa på lite.

Vi tog det dock rätt så lugnt pga värmen och det blev mycket skritt, men ändå lite trav och några galopper upp på berget från sjön.

Det var en rätt härlig runda ändå och trots värmen var det rätt skönt. Bosse svettades som en gris och öronen var helt blöta av svett efter halva rundan...

Allting gick väldigt bra. Bosse kändes pigg i galoppen enligt Hanna, men han var väldigt snäll hela vägen. Det är så skönt att han köper andra ryttare och inte gör någon grej av det, utan går framåt som han ska osv! 

Vi var nog ute närmare två timmar och det var verkligen jättehärligt! När vi kom hem fick de varsin dusch. Vid det laget glappade Bosses högra baksko så mycket att sidokappan höll på att gå in i hoven så jag valde att ta av den. Därför fick grabbarna stå inne över natten och sedan fick de gå i lilla hagen bakom garaget. Jag virade självhäftande bandage runt Bosses hov och det höll faktiskt helt ok. Hoven hade inte blivit så trasig ändå.

Bosse piggast i början

Pelle tog täten i skogen


Hanna och jag


Ibland tog Bosse täten


Pelle och jag läste Bexells visdomsord


Lite kel


Hanna och Bosse
Utmed Valasjön

Idag kom så äntligen hovis och skodde om båda grabbarna. Pelle har ju gått dubbelt så länge som Bosse och hans hovar hade växt jättefint. Han har så bra och fina hovar min gamle häst! Bosses hovar hade också växt bra trots att det bara var sex veckor sedan han skoddes om senast. Dock är hans hovar väldigt trasiga och fnasiga längst ner vid skon och det blir liksom aldrig bra. Så irriterande! Dock ska jag behandla dem med Keratex Hoof Hardener och se ifall det kan hjälpa den lite. Hoppas också att skorna ska hålla några veckor till denna gång så att hovarna får växa lite mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar