Sidor

torsdag 9 juli 2020

Väck inte den surhäst som sover...

Idag är det torsdag, vilket betyder träning med Bosse för Charlotte. Hurra!

När jag kom hem från jobbet stod hästarna vid grinden så jag passade på att ta in dem direkt. De fick lite hö och så gick jag in och åt lite och tog det lite lugnt innan jag gick ut för att göra i ordning Bosse inför ridpasset.

När jag kom ut i stallet låg båda grabbarna och sov i sina boxar. Så gulligt! Men också lite typiskt. Pelle reste sig ganska omgående, men Bosse hade inget intresse av att röra sig ur fläcken. Jag var inne och mockade hos honom och jag ställde in en hink med vatten till honom, men han skulle ICKE resa på sig!

Till sist öppnade jag foderhinken med mineraler i och då ställde han sig upp direkt.

Jag tog ut honom på gången och gjorde i ordning honom och så gav vi oss iväg. Redan från början var han lite slö och tog inte för sig med någon direkt energi i skritten dit. Väl på ridbanan var han fortsatt trög och traven satt långt inne och var otroligt seg. Jag fick inget som helst svar för galoppskänkeln, men när jag till sist fick honom att galoppera fanns där ingen framåtbjudning överhuvudtaget. Så jäkla strängt när han är sådan!

Det hjälpte inte att gå på honom med skänkel och spö heller, det svarade han inte på, mer än med någon spark eller så.

Så vi började travhoppa lite för att försöka få igång honom, men inte ens det hjälpte till en början. Han bara travade över hindren och om han råkade falla in i galopp så var den utan bjudning och bröts av rätt omgående.

Han var så jäkla tråkig att rida idag!

Men så på slutet skulle jag rida en liten bana med flera hinder efter varandra och till sist tände han faktiskt till och blev lite framåt i alla fall. Men jäklar vad jag fick kämpa för att få honom dit!

Han har ju gått pass på bana söndag, tisdag och idag och det är kanske lite för mycket för honom. Men jag tycker att han ska kunna ta det. Han fick ju ändå gå ut en runda igår och då var han ju superfin och framåt. Men på ridbanan tar liksom all energi och vilja slut.

Nu är planen att han ska få vila imorgon, ridas ut lördag och eventuellt söndag också för att hitta lite glädje igen och sedan tillbaka till ridbanan och hoppas att han är bättre.

Jag var i alla fall nöjd med min ridning idag, för idag kände jag mig inte alls tveksam mot hindren, utan mer fokuserad på att han skulle tänka framåt, så det kändes rätt bra ändå.

Sover gott

Såhär sur var han hela ridpasset!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar