Sidor

fredag 10 juli 2020

4:e veckan av 16 avklarad!

Nu har det redan gått fyra av mina #16weeksofhealth! Jäklar vad tiden går! Förra veckan kände jag mig lite missmodig, men nu är min energi och styrka verkligen tillbaka!

Jag hade ett fantastiskt cykelpass i onsdags och de två löppass jag har sprungit har känts väldigt bra. Självförtroendet och styrkan på hästryggen kändes väldigt bra igår och jag känner att jag är på g liksom!

En hel månad har jag hållit mig helt ifrån alla typer av socker. Så jäkla gött! Och jag har även hållit mig ifrån alla typer av alkohol, vilket också känns väldigt gott. Jag tycker nog att alkoholen har påverkat mig mer negativt än jag någonsin hade trott. Men jag mår så mycket bättre nu, varje dag!

Sömnen dessa fyra veckor har varit ok. På 28 dagar har jag legat under 7 timmars sömn fem dagar och över 8,5 timmar en gång. Så summa summarum har sömnen varit bra. Senaste veckan har det varit närmare sju än åtta timmar, men jag har också tänkt att det spelar mindre roll nu när det är dags för semester!

Det har hänt ganska mycket med min kroppsform och vikt på dessa veckor också, vilket såklart bidrar till att allt känns så bra.

Midjan har krympt med nio centimeter och rumpan med 5. Låren har tappat ca 3-4 cm. Det börjar verkligen märkas på kläderna nu och det syns också i spegeln. Så kul! Vikten har backat 3,5 kg och jag börjar närma mig en gräns som har varit svår att passera historiskt. Tidigare har jag alltid slutat fokusera på de medvetna och hälsosamma valen när jag har nått såhär långt och istället lurat mig själv att jag kan ta "bara en" chokladkaka. Har det någonsin blivit "bara en" chokladkaka? Nej, det blir alltid "bara en" chokladkaka varje dag i flera veckor och då är jag snabbt tillbaka till utgångsläget.

Rent mentalt känns inte detta som något jobbigt och det är också det som är hela meningen med mitt koncept. Det går ut på att jag ska optimera min hälsa med avseende på aktivitet, vila och kost på bästa sätt så att jag kan må så bra jag kan. Att jag får resultat i form av lägre vikt och tightare kropp är ju bara en bonus egentligen. Men anledningen till att jag mäter det är att jag vill veta och ha fakta på bordet då spegeln och självbilden lätt kan lura mig.

De närmaste veckorna kommer att bli mer intensiva på träningsfronten eftersom jag ska ha semester. Andra kanske blir latare på semestern, men jag tränar och håller alltid igång som mest när jag har semester. Så funkar jag!

Nu ser jag fram emot ännu en vecka av bra hälsa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar