Sidor

söndag 5 juli 2020

Pelle i ridhuset

När det var dags för Pelle hade det börjat att mulna på igen så jag tog på mig min regnkappa för säkerhets skull när vi skrittade bort till ridhuset. Även Pelle fick gå ett dressyrpass idag och jag slängde på honom dressyrsadeln. Nyttigt att rida i den som omväxling!

På väg till ridhuset

Det känns lite märkligt att rida i ridhus i juli, men vad gör man inte när det är kass väder! Pelle var fin i skritten och jobbade bra när jag värmde upp honom. Dock var han väldigt ojämn fram i traven. Svårt att veta ifall han har ont eller bara rör sig mindre bra. Han jobbar ju på bra, så det känns ju inte som om han har ont, men det är lite svårt att rida när han är så ojämn.

Han blev bättre efter ett tag och jag jobbade honom i nedsittning i traven. Han är ju så mycket enklare att sitta på, han rör ju knappt på ryggen. Han gjorde också öppnor och skänkelvikningar och så galopperade vi lite också. Han var jättefin i vänstergaloppen och lite stolpig i höger, men ändå rätt OK.

Det blev ett lite kortare pass för honom än för Bosse, jag vill ju inte slita så mycket på honom, bara ta ett bra pass helt enkelt.
Min fina Pelle!

Precis när jag hade kommit hem och fått ut hästarna så började det att ösregna! Jag var så glad att jag hade hunnit hem och slapp bli helt dränkt!

Jag pysslade lite med stalldörren. Magnus hade fixat dit släplisten och porthållarna så nu är den så gott som klar. Det enda som är kvar är att få bort all jäkla maskeringstejp, som sitter som berget. Och sedan ska det pustas runt karmen också. Det får väl bli ett semesterprojekt helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar