Sidor

torsdag 16 juli 2020

Hoppträning


Idag var det dags för hoppträning igen för Charlotte! Bosse var jätteseg till en början, som han brukar vara i hennes paddock av någon anledning. Jag travade fram, försökte ignorera att han var seg som sirap, gjorde övergångar trav-skritt -trav.

Vi började med några travbommar på ena diagonalen och första gången var han så seg att han höll på att snubbla över dem. Men sen gjorde jag lite olika svängar och grejer och varierade lite och då blev han mer på hugget och gick fram bättre.

Vi travhoppade lite, gjorde en stor åtta och det gjorde han väldigt bra och kom igång fint, tycker jag. Sedan hoppade vi lite små banor och hinder efter varandra.

Ibland gick det bra och han tog tag i hindren, men ibland bröt han av och ville knappt ens trava över dem. Som vanligt  blev han väldigt fin på slutet och då jobbade jag honom lite i traven. Nedsittning, öppnor, volter, varvbyten och han jobbade på så bra!

Tänk om han kunde vara så på hela passet! Men det kommer kanske någon gång. Vi har ju kommit långt ändå om man tittar tillbaka på hur det var för ett halvår sedan då han bara stannade och sparkade bakut. Idag gjorde han en spark när han blev lite sur, annars var han mest glad!

Bilden från i söndags då han var på väldigt bra hopphumör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar