Sidor

tisdag 7 juli 2020

Bosse hoppning

Idag har jag suttit hemma och jobbat och morse gick jag ut för att kolla läget i paddocken. Vattnet hade sjunkit undan och den såg riktigt fin ut! Perfekt att hoppa Bosse ikväll tänkte jag!

Men under dagen kom det några regnskurar, dock inga mängder enligt regnmätaren som knappt var uppe i fem millimeter, och när jag kom ut på eftermiddagen så stod det vatten i paddocken igen. Så jäkla typiskt!

Men jag hade laddat min Pixio Cameraman och videokamera då jag tyckte att det var alldeles för länge sedan jag filmade. 

Först gick jag dock och hämtade hästarna som stod allra längst bort i hagen. Såklart! Många steg på klockan!

Jag fick in hästarna och gick sedan ut för att göra i ordning för filmning samt ändra lite hinder. Men det blev inget ändrande, jag tycker nog att vi kan fortsätta köra samma övning eftersom det inte känns helt enkelt ännu!

Här står de oftast, längst bort i hagen...

Jag hade precis fått igång kameran och då kom det en jäkla regnskur igen! Jag slängde ner roboten och kameran i väskan och sprang in i stallet. Jag hoppades att det skulle sluta och gjorde i ordning Bosse så länge. Lyckligtvis slutade det och jag kunde gå ut och göra i ordning kameran och roboten igen.

Sedan gick jag in och slängde på Bosse alla grejer och så gav vi oss iväg. När vi skulle skritta fram kom Magnus farande med lastbilen och släp så vi fick vända och skritta fram åt andra hållet istället.

Väl inne i paddocken jobbade jag honom först i skritten. Han kändes rätt fin, men lite trög. Underlaget var ju såklart lite tyngre än vanligt och det påverkade honom.

Jag hade laddat för att rida ett bra pass med bra och aktiv ridning och allting gick bra till en början. Han svarade bra framåt både i trav och galopp och var väldigt fin på volterna.

Vi hoppade fram på travbommen vilket gick bra och så galopperade vi på de jäkla cavallettisarna som bara inte går att få till. Jag är så jäkla irriterad på dem! Varför ska det vara så jäkla svårt??? Vi kommer alltid fel på första och alltid fel på andra. Bosse ville till sist inte galoppera mot dem utan travhoppade istället. Jag fattar inte varför det inte funkar! Han borde lära sig att taxera lite själv också tycker jag, men han vill gärna dra mot första eller bryta av till trav.

Vi fick väl till några bra skutt på oxern och krysset, men totalt sett kändes det skit. Jag tycker att jag red som en jäkla kratta! Helt kass! Kändes inte bra alls!

Och han var faktiskt lite tjurig och inte så framåt som jag vill han honom, vilket ju gjorde det lite svårt att få honom dit jag ville. 

Sen helt plötsligt kom det farandes två rådjur in i paddocken! En bock som jagade en hind. Och de såg oss inte, jag var tvungen att skrika på dem för att de skulle vända och inte springa på oss. Till sist hörde de mig och vände. Bosse tyckte att detta var väldigt spännande!

Sedan slutade allt med att det kom en kastvind och stativet med kamera och robot välte. Lyckligtvis klarade sig allting helt och rent!

Efter passet blev det en massa rengöring av allt som blivit grusigt. Bosses ben inklusive benskydd, sadelgjorden, stigbyglar och stigläder, martingalen, stövlarna. Så jäkla trist att behöva göra i ordning allting!

Ja, känslan var allt annat än bra, men när jag nu kollade igenom filmen lite snabbt så såg det ju inte alltför dåligt ut. Det sitter mycket in mitt huvud också, men som sagt, det är inte lätt med en häst som inte vill gå fram!

Jaja, vi får väl jobba på helt enkelt. Träning för Charlotte på torsdag igen och sedan väntar några veckor semester då jag får mer tid för ridning, så då ska jag minsann träna på ordentligt! Det känns lite som om vi har kommit till en platå i vår utveckling nu och det gör mig otålig!
Mina stövlar efter ridturen!


Efter rengöring och puts!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar