Sidor

måndag 27 juli 2020

Hoppning och uteritt

Vilken underbar semestermåndag jag har haft idag! Solen visade sig såpass mycket att jag kunde spendera en stor del av dagen på altanen i solsängen. Så gött!

Jag preparerade också min videoutrustning och laddade alla Pixio Cameraman-komponenter samt videokameran. Jag skulle ju filma min och Bosses hoppträning i paddocken!

Laddar Pixio Cameramannen!

Vid halv sex-tiden tog jag in hästarna och sedan förberedde jag robotkameran i paddocken. Jag gjorde i ordning Bosse och sedan satte jag igång med hoppningen.

Först skrittade vi fram såklart en kort runda ute och sedan i paddocken. Det blev otroligt varmt, nästan lite kvavt och det var i princip ingen vind. Inget bra Bosse-väder med andra ord. Och han var rätt seg till en början.

Så seg att han faktiskt för första gången på väldigt länge bröt ut i 5 och en halvan. Men sedan kom han igång och vi gjorde den där övningen så himla fint!

Titthindren sket han fullständigt i, fast att det låg vatten i vattenmattan efter gårdagens regn. Det bekom honom inte det minsta. Han är så otroligt duktig, min Bosse-häst!

Jag höjde hindren en gång också och allting bara kändes så himla lätt! Jag har verkligen börjat komma in bättre i hoppningen nu och har helt andra, betydligt mer positiva tankar i huvudet nu när jag hoppar. Han galopperar så fint mot hindren och vi kommer så himla bra på dem, det är bara till att styra och hänga med i skutten!

Det enda som jag störde mig på lite var att det var svårt att komma på sista oxern i galopp. Jag hade samma problem hos Charlotte i torsdags när vi skulle hoppa ett hinder som stod likadant, en bit in från långsidan i vänstervarvet. Han bryter av och jag rider lite mesigt mot hindret, men det hoppas jag att vi gör bättre nästa gång!
Dagens titthinder


Robotkameran

Efter Bosse fick Pelle komma ut en liten runda. Ned för Landbonnas och sedan in mot grushålan och genom de läskiga skogarna. Men han gjorde det bra, han var väldigt modig, även om han var lite spänd på vissa ställen. Men han gjorde det ändå väldigt bra och det blev en mysig runda med gammelhästen!
Ut på tur!


Lite läskigt i grushålan


I denna skog har "någon" gjort fint på vägarna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar