Sidor

torsdag 23 juli 2020

Lite semesterprojekt...

Igår drog jag igång ett litet semesterprojekt. Eller det är kanske inte så litet egentligen... Jag har beslutat mig för att röja upp lite gamla skogsvägar som jag har i min skog som jag flitigt använde som ridvägar förr. Men så gjorde vi en avverkning 2012 och då blev de lite förstörda och sedan dess har jag inte använt dem lika flitigt. Magnus har rättat till och justerat och gjort i ordning på många ställen, men det finns mer att göra.

Så igår drog jag igång med detta arbete, att röja gräs och sly från skogsvägarna. Och det är ju helt underbart att se hur välputsat och fint allting blir! Sedan är det väl ett evighetsarbete att göra detta med röjsåg och motorsåg, hade kanske gått snabbare om vi haft en betesputs istället, men på vissa ställen behöver det faktiskt röjas bort  mindre träd också som har växt upp helt vilt.

Det var egentligen lite för varmt igår för att gå med röjsåg, men jag kämpade på tills snöret i röjsågen tog slut. Jag höll nog på i ca tre timmar. Ett bra arbetspass! Det sliter ju en hel del rygg att jobba med en röjsåg! 

Men det blev i alla fall en bra början på detta projekt och jag har dessutom hittat en massa bra ställen att slänga upp lite enklare hinder att hoppa över. Hoppas att Bosse ska gilla det!

Vildvuxet...

Nytrimmat och fint!

På denna lilla upplagsplats kan man lägga ut lite "bommar" att trava eller galoppera över!
Vägen runt mossen börjar synas lite bättre!

Här behöver jämnas till lite och här finns en massa sly som växt upp både mitt i vägen och på sidorna, så här behövs en hel del motorsåg för att få bra ordning. Här behöver också själva vägen jämnas till lite bättre så att vi kan få ett bra ridunderlag!

Jag kom ungefär halvvägs på denna väg och har tänkt att fortsätta imorgon. Idag ville jag ju inte slita på kroppen inför träningen med Bosse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar